-

-
-

Inköpslistan

Innan du handlar, se över i skafferi, kyl och frys så att du inte köper sådant du redan har.
Grönsaker
Proteinkällor
Mejeriprodukter
Övrigt
Kryddor
Bra att ha hemma (basvaror som inte ingår i inköplistan men förekommer i recepten)

10 Kommentarer

 1. Lisa Liljeberg

  Hej du bästa,
  Denna vecka blir min första vecka att pröva 300 kr matsedeln. Ska bli spännande. Jag försöker att undvika mjöl och ris, så då funderar jag på om det finns något utbytbart i samma prisnivå. Kanske matvete eller matkorn.

  Svara
  • hanna

   Hej Lisa!

   Vad kul att du ska testa recepten! Absolut, ris kan du byta ut mot matvete. Mycket prisvärt! Vill du byta ut pastan så kan du ju prova ex bönpasta. Lite dyrare visserligen.

   Lycka till och hoppas du gillar det! 🙂

   /Hanna

   Svara
 2. Monica

  Hej! Ska bli kul att testa lite nya recept. Om det inte finns torkade kikärtor, belugalinser och sojafärs vilken mängd kokt/fryst kan man då köpa istället?

  Svara
  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Det brukar finnas i de flesta butiker. I många av recepten är det angivet kokt, men om det inte gör det kan du tänka ca 2.5 gånger mer. Alltså efter blötläggning och kokning sväller det till ca 2,5 gånger mer i vikt (eller volym), beroende på vilket enhet man utgår ifrån.

   Hoppas du gillar recepten!
   /Hanna

   Svara
 3. Jenny Fjärilsdotter

  Super snygg ny hemsida! Ville bara meddela att bilder för recepten visas ej och länkarna funkar inte heller på datorn. Är inne med Firefox. Ska blir mums att återvända till dina härliga recept <3

  Svara
  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Tack Jenny, kul att du gillar sidan! Nu är jag inte utvecklare men har fått det här svaret från min utvecklare ang ev krångel:

   Eftersom innehåll fylls dynamiskt med hjälp av run-time JavaScript så kräver det att först sidan laddas på fullt innan det dynamiska innehållet visas. Detta kan blockeras från en användare som

   a) Har alla scripts i sin webbläsare oaktiverat. Vilket oftast Inte sker men kan hända med mer tekniska användare i vissa fall.

   b) Använder en mer utdaterad webbläsare som inte har support för JQuery script dom manipulation. Uppdaterad webbläsare efter 2016 är rekommenderat.

   ç) Användare laddar inte in materialet fullt på grund av seg uppkoppling alternativt avbruten uppkoppling. Detta stör ju eftersom script laddas in efter allt visuellt material.

   Stämmer något av detta in på dig? Jag har kollat med väldigt många ang bilder och länkar och har inte hört någon annan just nu som har problem…

   Allt gott!
   Hanna

   Svara
 4. Mille

  Hej.
  Dags att prova en hel vecka. Har följt dig länge men bara provat enstaka recept vilket var mycket gott. Varit lite skeptisk för en hel vecka då jag utöver viss födoämnesallergi är lite kräsen. Gillar tex inte ost eller lök. Men studerat dina metoder länge nu och tror jag hittat vägar runt nu.

  Undrar om det finns någon funktion för att på enkelt sätt korrigera portionerna direkt här på hemsidan? Här i mitt hushåll finns bara en vuxen och en 8 åring kvar (vuxna barn som flyttat hemifrån) så 4 port blir lite mycket och jag är inte världsmästare på omräkning. Dessutom är min hjärna lite kvar i beräkning med 3 vuxna till men de har som sagt flyttat hemifrån nu.

  Tack för inspiration inför stay cheap och veganism 👍

  Svara
  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Mille!

   Kul att du är peppad på en hel vecka och att du funnit vägar för hur du ska göra för att få recepten att funka för er.

   Jag har ingen funktion på sidan som gör det möjligt att justera recepten. Hoppas du hittar bra vägar för det också! 🙂

   /Hanna

   Svara
 5. Hanne

  Vilka fina rätter! Jag har inte testat 300 kronorsveckan tidigare och undrar. Går inte inköpslistan på mer än 300kr? Det är väldigt mycket mat 🙂
  Med vänlig hälsning,
  H

  Svara
  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!
   Kul att du tycker listan ser fin ut! Jag gillar den också 🙂 Ingredienserna som står på listan kostar ca 300 kr, det beror ju såklart på vad en handlar och vilka märken du väljer, men i de slängarna blir det runt 300 spänn. Vill poängtera att det är ingredienserna som går på 300 kr. Det kan alltså bli mer på kvittot om du t ex fått köpa mer (allt går ju inte att köpa i exakt mängd). Jag återkommer dock ofta till många ingredienser så det brukar gå åt så småningom ändå 🙂

   Allt gott,
   Hanna

   Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This