300-kronorsvecka

Januari 2016

Detta är en den enda 300-kronorsveckan som innehåller kött, och kan vara ett bra alternativ för dig som vill minska din köttkonsumtion men inte vill gå hela vägen till vego än.

Måndag

Vegopasta på linser

Gör en dubbel sats och ta bort hälften (denna sparar du till tisdagen). Champinjonerna steker du vid sidan av och lägger i grytan som du ska ha till pastan.

Tisdag

Linssoppa på sötpotatis och morot

Mixa resterande från vegopastan, och värm upp. Smaka av med lite timjan, oregano eller basilika och salt och peppar. Smula över fetaost.

Onsdag

Nudelwok med asiatiska smaker (och mindre kött)

Servera med ris istället för nudlar (som är angivet i receptet)

Att göra: blötlägg hela kikärtor (koka hela paketet)

Söndag

Fruktig kokosmjölksgryta

Värm upp det som blev över sedan i torsdags

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.