300-kronorsvecka

Maj 2017

Den här veckan har jag ett par personliga riktigt starka favoriter, ni vet såna som man känner lite “YEAH” när man har skapat. Den veganska carbonaran är verkligen sådan för den blir så himla god på så få ingredienser. Sötpotatispizzan för att den är lyxig samtidigt som den är sjukt billig. Och så de svenskinspirerande falafelbiffarna på gula och gröna ärtor. Sen var jag tvungen att slänga in en favorit- i- repris också, jordnötssåsgrytan eftersom den har gått hem hos så många, så jag känner att den förtjänar att få lite kärlek igen.

Måndag

Vegansk carbonara med gröna ärtor

Att göra: Blötlägg vita bönor till morgondagen (blötlägg hela paketet)

Tisdag

Billig chili sin carne

Detta blir 8 portioner. Använd 4 portioner och frys in resterande och spara till söndagen. När du kokar bönorna så kommer du att få lite över, frys in dem. Att göra: Blötlägg kikärtor (blötlägg hela paketet)

Onsdag

Vegansk, billig jordnötssåsgryta

Koka kikärtorna. De som blir över sparar du till torsdagens rätt.

Fredag

Pizza bianco med sötpotatis

Att göra: Blötlägg 300 gram gula ärtor

Söndag

Billig chili sin carne

Värm upp det som blev över från tisdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.