300-kronorsvecka

November 2016

Nu är det säsong för rödbetor, vilket syns i listan med b la rödbetssoppa och rödbetsfalafel (min personliga favorit på listan). Även lite paprika fick slängas med då det är riktigt billigt nu.
December är ju en månad som kan innebära lite mer ansträngning såväl ekonomiskt som tidsmässigt. Jag hoppas att du med listan får hjälp med båda delarna och kan fokusera på något som betyder mer, än att lägga mycket tid och pengar på vardagsmaten.

Måndag

Vegetarisk billig rödbetssoppa

Fetaosten som blir över kan du spara till falafeln. Om du använder citronsaft i soppan, spara citronen. På torsdagen kommer du att behöva citronskal.

Tisdag

Spenatcrepes med svampfyllning

Att göra: Blötlägg kikärtor till morgondagen (hela paketet)

Torsdag

Vegansk kikärtsgryta med sötpotatis

Den här blir 8 portioner, det som blir över sparar du och värmer till på söndagen.

Söndag

Vegansk kikärtsgryta med sötpotatis

Det som blir över från torsdagen värmer du upp.

2 Kommentarer

 1. Willa

  Hej, tack för världens bästa hemsidaaaaaaaaa

  Har märkt på inköp att du skrivit två burkar tomatkross men det är totalt tre stycken som behövs för veckohandlingen. För kännedom

  /Willa

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Tack för din fina kommentar och för att du hade koll på tomaterna, ändrar det direkt!
   Ha det bäst!
   Hanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.