Veckoplanering

November 2018

Det är fortsatt säsong för massor av underbara rotfrukter, kålsorter, pumpa etc och det tar vi verkligen vara på! Till den här veckan blir det en magisk pumpapizza (det är min absoluta favorit på veckan), en härlig dhal, favorit i repris med linspasta, matig matvetesallad och lite till.  Hoppas att du också gillar veckan! Inköpslistan hittar du som vanligt längst ned. Stay cheap!

Måndag

Vegopasta på linser

Att göra: blötlägg mungbönor för tisdagens rätt

Tisdag

Matlådeprepp! Dhal på mungbönor

Spara hälften till söndagen (frys in).

Att göra: blötlägg alla vita bönor till onsdagen (och fredagen)

Lördag

Beluga- och grönkålsbiffar

Till dessa väljer du själv vilka rotfrukter du vill ha. Obs receptet innehåller ingen sås men ex tsatsiki är gott till.

Söndag

Matlådeprepp! Dhal på mungbönor

Värm upp från söndagen

9 Kommentarer

 1. Mari

  Topenbra recept!
  Daal på mugbönor var jättegod, och då bukar vi ändå göra en god på gröna liser som vi jämnförde med.
  matvetesalladen var jättebra, och pizzan över alla förväntningar.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Mari!

   Vad roligt att höra att du gillar den! Och att du gillade dem andra också!! 😀

 2. Felicia King

  Tycker detta är helt fabtastiskt! Underlättar så i vardags stressen. Har du funderat på att testa samma koncept fast för frukost? Det är en måltid som för det mesta bara blir mackor av oss av ren lathet och avsaknad av inspiration.

  Fabtastiskt blogg! Ser fram emot din bok!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Felicia!

   Tack för dina fina peppiga ord och det gör mig glad att höra att de underlättar i vardagen. Jag har inte funderat på just frukostvecka men däremot frukostrecept kommer det att bli fler av!
   /Hanna

 3. Alexandra

  Hej! Jag har följt dig länge men aldrig testat dina recept. Nu är det dags… Jag har kikat på 300-kronorsveckorna och inköpslistorna. Men jag blir inte riktigt klok. Hur kan allt på inköpslistan kosta 300kr? På min Ica butik kommer det där gå på säkert 600-700kr ? Jag bor tyvärr i en småstad med endast 2 butiker. I vilken butik brukar du handla för bästa pris?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Alexandra!

   Tack för din fråga. Och absolut är det så, att priset kan diffa rätt rejält beroende på var man handlar. Jag bor i Göteborg och handlar i en butik som har lägre priser än en småstadsbutik. Men! Du kan fortfarande använda dig av alla tänk och recept även om det kanske inte landar för exakt 300 kronor för dig. Är ni en famlilj på 4 personer och ni landar på 600-700 kr för en vecka så är det (för de flesta) en billig vecka. Även om såklart allt är relativt. Sen vill jag också inflika att veckan är designad för att vara mer effektiv på andra sätt. Genom att handla 1 gång istället för flera per vecka så kanske du minskar dina besök i butiken, mindre spontanköp etc och även om priset blir lite högre för dig per recept så kan du ändå spara. Ta med matlåda, minska svinn etc etc. Så jag hoppas att du finner inspiration och pepp här ändå. Lycka till!
   /Hanna

  • Jesper

   Alexandra, tänk på att inköpslistan är dyrare än själva portionerna. Inköp av linser och bönor osv resulterar ofta i att du för över (om du inte köper i lösvikt då). Dessa kan du sedan använda till andra recept. Men det skiljer sig självklart alltid från butik till butik, chili för 2 kr får jag t.ex. inte på min butik, mer 15 kr för en…

 4. Ingrid

  Hej!
  Hittat din sida och blir så peppad på att prova dina recept. Men när jag går in på 300kr- veckan så får jag inte fram recepten, vad gör jag för fel???

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Det vanligaste problemet är att man behöver en uppdaterad webbläsare, t ex en senare variant av Chrome eller Safari. Kolla på om den är uppdaterad.

   Allt gott,
   Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *