Veckoplanering

Oktober 2018

Nu är det hög säsong för en massa underbara rotfrukter, kålsorter,  lök, pumpa med mera och det märks verkligen i månadens 300-kronorsvecka. Den här veckan är en fin kombination grytor, sallad, gratäng och biffar. Min personliga favorit är pumpagrytan och potatisgratäng med rödbetsbiffar. Hoppas att du också gillar veckan! Inköpslistan hittar du som vanligt längst ned. Stay cheap!

Måndag

Krämig zucchini- och svamppasta

Börja veckan med en enkel rätt!

Att göra: blötlägg kikärtor (hela paketet) på morgonen, koka på kvällen och spara till morgondagen

Tisdag

Vegansk rödcurry pumpagryta med kikärtor

Frys in hälften och spara till söndagen

Torsdag

Blomkål- och potatissoppa med örtolja

Att göra: blötlägg stora vita bönor, koka på kvällen och spara till morgondagen

Söndag

Vegansk rödcurry pumpagryta med kikärtor

Värm upp från tisdagen.

14 Kommentarer

 1. Rebecca Scherling

  Alltså alla dina recept håller så hög klass och blir en smaksensation varje gång!! Kan inte bärga mig till jag ska prova oktoberrecepten?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack Rebecca för din fina kommentar! Lycka till med din oktobervecka! 🙂

   Bästa,
   Hanna

 2. Ella Flintberg

  Alltså wow. Ska till ICA nu. Kör på hela 300-kr veckan. Du är amazing!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Vad kul att höra att du ska köra hela veckan! 🙂 Tack för så fin pepp, gör mig verkligen glad! 🙂

   /Hanna

 3. Anna Svensson

  Tittar gärna in för inspiration då och då men jag måste erkänna att det är svårt.

  Själv har jag celiaki, sonen är baljväxtallergiker och dottern allergisk mot mjölk… tyvärr är många allergiprodukter både onyttiga och smaklösa, dessutom hutlöst dyra!

  Har lite svårt med proteinet när man ska göra medvetna val, men inte kan välja baljväxter. Vi brukar köpa ägg från bekanta som har egna höns i trädgården och köper fryst vildfångad fisk i affären. Är det egentligen möjligt att leva billigt och ”grönt” som allergiker och vad gör man när fantasin tryter?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Anna!

   Jag förstår verkligen dilemmat. Om ni inte ska laga olika mat till alla så blir det ju helt klart en utmaning.

   När det gäller att leva grönt och billigt så tänker jag att ni har en liten utmaning i när det gäller val av proteinkälla, men att ni fortfarande kan välja mycket annat som är billigt: rotfrukter, nötter/fröer, frysta grönsaker, frysta kryddor, växtbaserade mjölkdrycker (här kanske ni får använda olika: din dotter kan ju använda havre eller soja medan din son inte ska använda soja) mm och en del spannmål (som du tål- bovete, mathavre, hirs, quinoa). Dessutom kan ni ju trots allergier använda beteenden som är bra för miljön: minska matsvinn, planera inköp, ta med matlåda etc.

   Ni tre har ju egentligen väldigt olika behov och förutsättningar för att äta mer vego. Du och din dotter kan göra det medan din son behöver få i sig vissa essentiella aminosyror (som han inte kan få i sig från baljväxter). Där kan det vara bättre att låta kosten få ett visst inslag av fisk, naturbeteskött, ägg och kyckling. Du och din dotter kan experimentera mer med baljväxter. Däremot förstår jag om det är meckigt att laga olika till er. Då kan det vara bra att göra en ”basgryta” t ex och sedan byta ut proteinet så att det passar var och en av er.

   Hoppas att du fick lite svar på din fråga.

   Allt gott,
   Hanna

 4. Lisbeth

  Hej!

  Har nyss upptäckt den här guldgruvan och börjar på stört med veckoinköp enligt dina recept. Recepten ser jättegoda ut, men jag tillhör dem som verkligen inte klarar av att äta koriander. Vad kan man ersätta det med?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Vad kul att höra! Det gör mig verkligen glad 🙂 Om du inte gillar koriander, kan du byta ut mot persilja istället 🙂

   Allt gott!
   Hanna

 5. Katarina

  Hej!
  Här hemma ska vi prova oss på en vegetarisk månad och har skrivit ned 4 st av dina 300-kronorsveckor. Ska bli spännande! Recepten verkar mycket lovande!
  Bra för både kropp och plånbok! 🙂

 6. Sara

  Hej! Älskar dina matveckor och ska bli spännande att testa denna. Brukar vara nåt recept som inte tilltalar barnen så då byter jag det mot ett fiskrecept (vi är lite flexitarianer men försöker äta mest vego och fisk hemma).

  Vill bara flagga för att solroskärnor saknades i inköpslistan 🙂

 7. David

  Helt fantastisk hemsida och recept! Har saknat variation i mina matlådor så det här är nog exakt vad jag behöver… Tack! ?

 8. Julia

  Har blivit utmanad att göra 2 veckor vegan och ska testa använda oktober recept veckan som bas. Smidig grej du har gjort det till med allt så organiserat!

 9. Pontus

  Solroskärnor ser jag inte i inköpslistan 🙂 Skulle finnas i första receptet 😀

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack Pontus för att du uppmärksammade det! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *