300-kronorsvecka

Oktober 2019

Spara pengar, tid och var klimatsmart genom färdiga veckomenyer med inköpslista och recept. Nu är det säsong för en massa underbara rotfrukter, kålsorter, betor osv. I oktobers 300-kronorsvecka är det rödbetor, grönkål, morötter och gröna ärtor som är huvudingredienser. Min ”gamla” favorit ärtcarbonaran fick hänga med den här gången eftersom den är så himla najs. Det blir en riktigt smarrig höstsallad och du, missa inte den goda kålrotsburgaren. En riktigt fin höstvecka! Som vanligt är 300-kronorsveckan beräknad för 7 måltider á 4 personer. Inköpslistan hittar du längst ner. Stay cheap!

Måndag

Blötlägg vita bönor till tisdagens recept.

Tisdag

Höstig matvetesallad med asiatisk dressing

Blötlägg mungbönor inför onsdagens recept.

Onsdag

Matlådeprepp! Dhal på mungbönor

Spara hälften för att sedan värma upp på söndagen.

Fredag

Svamprisotto med rödbetor i ugn

Blötlägg vita bönor för lördagens recept.

Lördag

Kålrotsburgare med rödbetsbröd, grönkål och karamelliserad lök

Blötlägg vita bönor för lördagens recept.

Söndag

Matlådeprepp! Dhal på mungbönor

Värm upp det du lagade i onsdags.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.