300-kronorsvecka

September 2016

Denna vecka blir det bland annat tacopaj, en härlig kokosmjölksgryta och en riktigt krämig ärtpasta. Jag slängde också in de vegetariska burgarna igen, lagade dem själv häromdagen och tycker att de förtjänar att få vara med igen för de är ju SÅ GODA. Hoppas du gillar listan!

Måndag

Vegetarisk tacopaj i långpanna

Denna paj räcker till 8 portioner, det som blir över fryser du in och sparar till söndagen.

Tisdag

Vegetarisk ärtpasta

Att göra: Blötlägg kikärtor för morgondagens rätt. Du kommer att behöva ca 2,5 dl torkade (6 dl kokta). Om du har köpt ett helt paket, blötlägg alla så kan du frysa in det du inte använder.

Onsdag

Lime- och kokosmjölksgryta med kikärtor

Koka kikärtorna först om du inte redan har färdigkokta.

Torsdag

Linssoppa på sötpotatis och morot

Att göra: Blötlägga svarta bönor

Fredag

Vegetariska burgare på svarta bönor

Koka hela paketet svarta bönor på en gång. Du kommer att använda resterande till quinoasalladen. Eller frys in. Till burgarna väljer du själv tillbehör Tips: Majskrämen är magisk! (finns länkat i receptet)

Söndag

Vegetarisk tacopaj i långpanna

Kvar från måndagen, bara att värma upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.