Veckoplanering

September 2017

Nu är hösten i full gång vilket inte minst märks på vad som är i säsong. Äntligen är det grönkålssäsong bland annat! Även blomkål är i säsong och jag har precis upptäckt det fantastiska i att rosta den i rökt paprikapulver. Så det har jag lekt med i två recept.Detta är (nästan) en helt vegansk lista. Om du byter ut mjölk och ost mot veganska alternativ i grönkålspastan så är den helt vegansk Listan är beräknad för 4 personer, alla veckans dagar, och hela veckan går loss på cirka 300 kronor. Sallad och tillbehör är inte medräknat, så det får man bestämma helt själv över ? Inköpslistan hittar du längst ned i inlägget.

Måndag

Grönkålspasta

Börja veckan med en lättlagad och sjukt god grönkålspasta. I receptet står att du kan använda valnötter eller solroskärnor. Använd solroskärnor (det är det som är medräknat i listan) Att göra: Blötlägg kikärtor (blötlägg hela paketet)

Tisdag

Falafelplåt

Ta undan 5 dl blötlagda kikärtor. Koka resterande kikärtor (de kommer du att använda till falafelplåten senare i veckan. Att göra: Blötlägg 2 paket kidneybönor

Onsdag

Jordnötssalsa- gryta med massor av jordnötter

Att göra: Koka kidneybönorna.

Torsdag

Tomatsoppa med ugnsrostade blomkål

Använd ett halvt blomkålshuvud. Resterande sparar du till morgondagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *