300-kronorsvecka

September 2017

Nu är hösten i full gång vilket inte minst märks på vad som är i säsong. Äntligen är det grönkålssäsong bland annat! Även blomkål är i säsong och jag har precis upptäckt det fantastiska i att rosta den i rökt paprikapulver. Så det har jag lekt med i två recept.Detta är (nästan) en helt vegansk lista. Om du byter ut mjölk och ost mot veganska alternativ i grönkålspastan så är den helt vegansk Listan är beräknad för 4 personer, alla veckans dagar, och hela veckan går loss på cirka 300 kronor. Sallad och tillbehör är inte medräknat, så det får man bestämma helt själv över ? Inköpslistan hittar du längst ned i inlägget.

Måndag

Grönkålspasta

Börja veckan med en lättlagad och sjukt god grönkålspasta. I receptet står att du kan använda valnötter eller solroskärnor. Använd solroskärnor (det är det som är medräknat i listan) Att göra: Blötlägg kikärtor (blötlägg hela paketet)

Tisdag

Falafelplåt

Ta undan 5 dl blötlagda kikärtor. Koka resterande kikärtor (de kommer du att använda till falafelplåten senare i veckan. Att göra: Blötlägg 2 paket kidneybönor

Onsdag

Jordnötssalsa- gryta med massor av jordnötter

Att göra: Koka kidneybönorna.

Torsdag

Tomatsoppa med ugnsrostade blomkål

Använd ett halvt blomkålshuvud. Resterande sparar du till morgondagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.