Veckoplanering

Augusti 2020

En veckoplanering innehåller matplanering med recept och inköpslista för 4 portioner i 7 dagar – dvs. hela 28 portioner!

Du kommer blötlägga och koka dina egna baljväxter under veckan. Detta är riktigt enkelt när du väl kommit in i det och ett tips är att blötlägga och koka vid ett tillfälle för att sedan frysa in – om man vill spara lite tid dvs. Annars står det beskrivet när du behöver blötlägga vad. Ifall du istället vill köpa färdigkokta motsvarar 1 dl torr böna eller ärta ca 2.5 dl kokt. 

Tisdag

Currygryta med potatis, blomkål och linser

Att göra: Blötlägg och koka kikärtor till morgondagens gryta

Onsdag

Fruktig kokosmjölksgryta

Veckans storkok! Gör dubbel sats och spara hälften till söndagen.

Torsdag

Minestronesoppa med röda linser

Att göra: Blötlägg och koka vita bönor till morgondagens piroger

Söndag

Fruktig kokosmjölksgryta

Värm upp från onsdagens storkok!

5 Kommentarer

 1. Karin Rundblad-Berge

  Hej!
  Vet inte om detta är rätta stället att skriva min fråga/kommentar. Läget är att vi just har skördat en stor mängd skärbönor. Har du några recept med skärbönor eller förslag på andra av dina recept där det skulle passa att byta ut eller lägga till skärbönor.?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, jag får passa på den eftersom jag själv inte är särskilt bekant med skärbönor. Kanske är det någon annan här inne som är det och har tips? 🙂

 2. Annelie

  Älskar veckomenyerna, och det är extra bra när baljväxterna anges både i torkad och kokt mängd, för när man orkar koka egna och när man inte orkar eller redan kokt tidigare. Tack!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Kul att du gillar hur de är uppbyggda!

 3. Karika

  Jag tyckte särskilt om din frukost med havregrynsgröt, bär och nötter. Det är en perfekt frukost för den som vill gå ner i vikt eller bara äta mer hälsosamt. Havregrynsgröt är en bra källa till fibrer och protein, och bär och nötter är en bra källa till vitaminer, mineraler och fett.

  Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att man inte behöver vara helt perfekt när det gäller att äta hälsosamt, http://www.matochkalorier.com. Det är okej att unna sig något gott ibland. Men det är också viktigt att vara medveten om hur många kalorier man äter och att man rör sig regelbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *