Veckoplanering

Februari 2021

En veckoplanering innehåller matplanering med recept och inköpslista för 4 portioner i 7 dagar – dvs. hela 28 portioner!

Du kommer blötlägga och koka dina egna baljväxter under veckan. Detta är riktigt enkelt när du väl kommit in i det och ett tips är att blötlägga och koka vid ett tillfälle för att sedan frysa in – om man vill spara lite tid dvs. Annars står det beskrivet när du behöver blötlägga vad. Ifall du istället vill köpa färdigkokta motsvarar 1 dl torr böna eller ärta ca 2.5 dl kokt. En guide till hur du blötlägger, kokar och fryser in baljväxter hittar du här.

Måndag

Vegansk belugabolognese

Blötlägg och koka vita bönor till morgondagens soppa (och ev. resterande rätter). Om du kokar vita bönor för alla rätter så ska du blötlägga 5,5 dl torkade. De kokta bönorna kan du förvara i kylen eller frysa in.

Tisdag

Tomatsoppa med fetaost

Blötlägg och koka vita och svarta bönor separat till morgondagens gryta (och ev. resterande rätter om du inte redan gjort det). Blötlägg gärna alla svarta bönorna dvs 4 dl torkade så har du förberett både gryta och gottebullar.

Onsdag

Garam masala gryta med tomat och kokosmjölk

Veckans storkok! Gör 8 port och spara hälften till söndagen
Ersätt kikärtorna med samma mängd vita och svarta bönor dvs 5 dl kokta vita bönor och 5 dl kokta svarta bönor.

Torsdag

Gottebullar med potatis- och broccolimos

Gör dubbel sats av moset och spara i kylen till lördagen.
Blötlägg och koka vita bönor till morgondagens pizza (om du inte redan gjort det)

Söndag

Garam masala gryta med tomat och kokosmjölk

Värm upp från onsdagens storkok!

15 Kommentarer

 1. Paulina

  Kikärtorna var inte med i inköpslistan?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, under varje recept på sidan ovan ser du om det är något man ska byta ut under veckan. I detta fall ska kikärtorna ersättas med lika delar svarta och vita bönor i garam masalagrytan 🙂

 2. Denise

  I receptet av gottebullarna står det att man ska ha i kikärtor men dessa finns inte med i inköpslistan, ska de uteslutas?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det hade blivit ett fel där som nu är rättat. Det ska endast vara svarta bönor i dem 🙂

 3. Maria

  Åh, jag blev så inspirerad av februariveckan. Nu har jag gjort två portioner av belugabolonaisen och den blev så god, så jag ångrar nästan att jag inte gjorde fyra. Hade inte palsternacka så det blev en bit rotselleri istället.
  Har lagt svarta bönor i blöt nu, ska prova bullarna med mos imorgon.

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Så kul att höra! Hoppas du gillar de andra recepten med 🙂

 4. Beata

  Jättegod recept! Det är dock alldeles för lite krossade tomater i inköpslistan. 2 pkt för 8+8+4 = 20dl? Går inte ihop :/ Ni borde öka mängden 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, kul att du gillar recepten! 🙂 Nu hänger jag inte med, det är 4 dl i bolognesen, 8 dl i soppan och 4 dl i grytan, det blir 16 dl – eller tänker jag fel? 🙂

   • Beata

    Hej! Ja du har rätt, jag tittade fel på grytan. Men jag syftade på varukorgen på mat.se. Där finns endast två paket krossade tomater med, vilket endast är hälften av den anvisade mängden 🙂

   • Peter Nilsson

    Bara 2 paket i inköpslistan, vilket inte räcker. Gillar verkligen bloggen men känner att det tyvärr ofta saknas grejer i inköpslistan. Antingen behöver man kontrollera allt nitiskt eller så får man ta smällen när det saknas ingredienser…

    • Hanna @ Portionen Under Tian

     Hej Peter!
     Jag antar att du också menar på Mat.se? Vi har lagt in 4 pkt men uppenbarligen är det något som strular med det tekniska hos Mat.se eftersom det inte korrigeras. Vi får ta det med dem återigen, tack för påpekandet!

 5. Angelica

  Gottebullarna var omöjliga. Så torra och gick inte att steka. Saknas det något i receptet?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, receptet stämmer så tråkigt att du upplevde detta. Jag skulle ge det en chans till för personligen tycker jag inte att de blivit torra och inte heller att läsa av övriga kommentarer här. Lycka till!

 6. Kasper de Harder

  Hello!
  Why is there only a link to mat.se from the most recent month? We would love to order the ingredients from older months so conveniently.

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hi, we have had technical issues with the lists at Mat.se (the ingredients changed randomly in some lists) we had to take them down. We are currently working on a new solution and if that one is working well we might put the old lists back up 🙂 Thank you for the feedback – we are happy to hear you have liked this functionality!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *