10 cheap tips till sommarbuffén

Nu till sommaren känns det som att det kommer många tillfällen där det passar med buffé! Buffé är ett perfekt tillfälle för en ordentlig restfest dvs. att laga mat på det en har hemma, det brukar resultera i massor av spännande nya rätter och smak-kombinationer. Vill man ha lite inspiration så har jag samlat mina bästa stay cheap buffé tips här!

Potatissallad med belugalinser och citrondressing

Det här är en så god sallad! Nu när färskpotatisen börjar dyka upp är detta salladen du ska göra. Den blir matig med belugalinserna och citrondressingen med persilja är verkligen gott, och pricken över i:et är att riva en god ost på. Vill du göra vegansk så tar du såklart vegansk ost.

Veganska morots och linsbiffar

Morot- och linsbiffar som är så väldigt enkla att få till. Jag har utgått från “falafelprincipen”- att endast blötlägga, i det här fallet då linserna, och inte koka dem innan. Resultatet blir ett par riktigt fasta biffar!

Pesto på persiljastjälkar

När jag var 14 år praoade jag på en italiensk restaurang. De använde persilja som garnering på maten och fick därav en massor av persiljestjälkar över. Dessa slängde de inte utan mixade ned i pesto. Sen dess har jag gjort likadant! Och det blir SÅ gott. Pesto är ju dessutom lite av en “lyxig” grej då basingredienserna är ganska dyra: Parmesan (dyrt), färsk basilika (dyrt) och pinjenötter (jättedyrt). Jag cheapar till min och gör den på dels billigare livsmedel, samt lite försvenskad.
Peston innehåller ost. För vegansk:  använd veganskt alternativ till ost

Pizza bianco med kronärtskockkräm

Det kanske låter konstigt med potatis på pizzan. Men det är det inte! Det är SÅ gott! Receptet är laktovegetarisk. Vill du ha en vegansk pizza använder du veganskt alternativ till crème fraiche, och veganskt ostalternativ. Pizzan är god att äta både varm och kall!

Falafel på gula ärtor

Gula ärtor är riktigt billigt och dessa gula ärtfalafel blev verkligen SÅ goda! De är verkligen saftiga.
Går det att frysa in falafel? Ja! Tillaga falafeln och frys sedan in och låt tina långsamt. Perfekt att göra många i förväg och eventuellt värma upp på en plåt i ugnen när det är dags att äta!

Bönquesedillas med majskräm

Dessa quesedillas är SÅ goda! Gör lite extra majskräm att ha vid sidan av – jag lovar att det kommer gå åt!

Paj med zucchini, tomat och lökfyllning

En riktig säsongspaj nu då zucchini, tomat och lök är i säsong. Den blir så god! Perfekt att preppa i förväg och äta kall eller värma upp när det är dags för buffé!

Potatiskaka med dill och salsa

Två tillbehör som är perfekta till sommarbuffén! Kolla priset på svenska tomater och byt eventuellt ut mot färska nu på sommaren. Vill du ha en matigare salsa kan du också koka potatis och svarta bönor att vända i så blir det en hel rätt.

Ärtpesto och svart bönröra

Två röror som jag tycker så mycket om är den här ärtpeston och bönröran. Båda funkar perfekt som pålägg eller som tillbehör/sås. Baka eget bröd eller fröknäcke till om du har lite extra tid!

Kaffedrink på överblivet kaffe, kardemumma och dadlar

Den här kaffedrinken är så magiskt god och kanske det bästa en kan göra av överblivet kaffe. När du får kaffe, ni vet den där lilla slatten som blir över, släng ej! Frys in! Så kan du göra den här superdrinken och va både en kafferäddare och sjukt nöjd samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *