Det stora frukostinlägget

Här har vi samlat några av våra frukostfavoriter! Kanske är du sugen på ett nytt pålägg att ha på mackan, att börja baka ditt eget bröd eller att utforska mer vego och eventuellt en lite billigare frukost – oavsett hittar du 17 av våra favoriter här!

Nedan finner du flera olika recept på smoothie, bröd, pålägg, gröt, crêpes och müsli – hoppas det kan bidra till fler goda, billiga frukostar framöver!

Smooties

Smoothies är ett perfekt sätt att ta tillvara på rester, det är ofta väldigt gott med frysta bär och frukter i smoothie så spara gärna lite överbliven banan eller äpple i frysen för att sedan göra smoothie på. Om du vill kan du dessutom preppa smoothies kvällen innan och förvara i kylen under natten. Nedan hittar du tre av våra favoriter:

Äppelkakesmoothie

Piggelinsmoothie

Banansmoothie med jordnötssmör

Bröd och knäcke

Nybakta frallor till frukost? De kalljästa frallorna nedan slänger du bara ihop degen till kvällen innan och låter jäsa i kylen under natten. På så sätt kan du få hembakt bröd på morgonen på mindre än 15 min! Har du mer tid hittar du också ett recept på ett två dagars rågbröd samt ett recept på fröknäcke som du kan förbereda och förvara i en burk en längre tid.

Kalljästa frallor

Enkelt och billigt fröknäcke

Två dagars rågbröd

Gottemacka med ärtröra, snabbpicklas morot, marienerad svamp och ärtskott

Pålägg

Det finns egentligen inga begränsningar på vad du kan ha som pålägg på mackan. Vi tycker om att göra olika typer av bönröror eller frösmör! Du kan göra en större sats som du sedan förvarar i en försluten burk i kylskåpet. Som topping är det också gott med en näve groddar – en guide på hur du groddar hittar du här.

Svart bönröra

Grön ärtpesto med basilika och citron

Vit bönröra med grillad paprika

Ärtröra med rödlök och citron

Solrostahini och pumpasmör

Gröt

Förutom den klassiska havregrynsgröten kan du experimentera med annan gröt, som här: gröt på helt bovete eller grötris. Dessa grötar går också fint att göra mycket av och förvara i kylen och äta kall eller uppvärm dagarna efter. Topping kan du variera efter smak!

Bovetegröt med dadel-kokos och äppeltopping

Risgrynsgröt

Chiafrutti med äppelkompott

Crêpes

Dessa är gjorda på bovete och toppingen kan du variera på massor av olika sätt. Den nedan är lite av en frukostvariant, vill du ha en ännu matigare som går åt det brunchiga hållet kan du spana in denna med svamp och grönkålsfyllning.

Crêpes med äppelkompott

Müsli

Müsli är lätt att göra själv och blir dessutom ofta betydligt billigare än de man kan köpa i butik. Nedan hittar du en hemagjord granola som verkligen är supergod!

Hemmagjord och billig granola

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *