En god & enkel vårbuffé

Våren kommer ofta med lite fler sammankomster och firanden och med dem frågan – vad ska vi äta? En buffé är ett smidigt sätt att göra mycket mat, kunna förbereda några dagar innan och också dela upp till ett knytkalas. Här kommer ett förslag på en vårig buffé, som kanske inte är den klassiska högtidsbuffén, men ändå SÅ god!

Grön ärtsoppa med snabbpickad rödlök

Den här soppan är lika god att äta kall som varm. Det går därför alldeles utmärkt att göra den i förväg och ställa i kylen tills den ska ätas. Citronen gör att soppan håller färgen och löken blir bara godare av lite extra tid. På en buffé fungerar det fint att hälla upp soppan i vanliga glas för att fördela i mindre portioner.

Receptet hittar du här: https://undertian.com/recept/gron-artsoppa-med-solrostopping/

Vit bönröra med rostad vitlök, citron och rosmarin

Bönröror är ett perfekt inslag på buffén. Den här med rostad vitlök, citron och rosmarin är sötsyrlig och riktigt god! Servera som den är eller med en bit bröd eller fröknäcke. Röran kan göras i förväg och förvaras i en försluten burk i kylen 3-4 dagar.

Recept hittar du här: https://undertian.com/recept/vit-bonrora-med-rostad-vitlok-citron-och-rosmarin/

Tandooripiroger med myntasås

Dessa piroger är SÅ goda – missa inte myntasåsen till, den gör verkligen halva rätten! Piroger går fint att frysa in och tina upp vid senare tillfälle så vill du ha ett mumsigt snack i framtiden, gör lite extra och frys in. Pirogerna är lika god kalla som varma och går fint att värma upp lite i ugnen precis innan servering ifall du vill ha dem varma.

Recept hittar du här: https://undertian.com/recept/tandooripiroger-med-myntasas/

Potatissallad med belugalinser

En fräsch, syrlig potatissallad med persilja och lime. Använd gärna färsk persilja till denna, tomaterna kan du dock byta ut till hela konserverade nu på vårkanten när de färska inte är i säsong, de konserverade smakar mer såhär års.

Receptet hittar du här: https://undertian.com/recept/potatissallad-med-belugalinser/

Pizza bianco med kronärtskockkräm

Den här pizzan har nästan blivit lite av en klassiker att ha med på buffén. Den är perfekt att grädda en stor på en plåt och sedan skära i små (eller större) snittar. Potatis och kronärtskocka är en riktig super kombo!

Receptet hittar du här: https://undertian.com/recept/pizza-bianco-med-kronartskockkram/

Enkel blåbärskaka med mandelmassa

En så så smarrig och enkel kaka med blåbär, mandelmassa och kardemumma. Servera med kaffe och njut!

Receptet hittar du här: https://undertian.com/recept/enkel-blabarskaka/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *