Goda grejer att laga eller äta ute

Såhär runt storhelgerna tänker vi att det är extra härligt att ta sig tid att komma ut på lite småutflykter! Här har vi samlat några av vinterns favoriter att äta och kanske laga ute. Egentligen är det mesta gott att äta ute så har du en egen favorit att äta inne är det kanske ett ypperligt tillfälle att laga den utomhus eller ta med ut i en mattermos/matlåda. Oavsett om du äter något från det här inlägget eller ej hoppas vi skänka lite inspiration till en utelunch, utefika eller varför inte en utefrulle!

Och som en liten påminnelse – glöm inte att alltid lämna din uteplats som du fann den, dvs. utan skräp!

Saffransfalafel med coleslaw, tortillabröd och snabbpicklad rödlök

Det här året har jag upptäckt en ny stormköksfavorit nämligen falafeln! Det är perfekt att preppa smeten och eventuella tillbehör hemma och steka på falafeln väl ute på plats. Här kan du välja om du gör egna tortillabröd hemma eller ute eller kanske köper med dig färdiga, coleslawn går fint att preppa i förväg, precis som rödlöken. Just dessa falafel med saffran och lite citron är extra smarriga såhär runt jul. Mums mums!

Gå till receptet

Krämig vitkålspasta med tofu och rökt paprikapulver

En vegansk snabb och krämig pasta som gör sig extra god med nymalen svartpeppar! Preppa med fördel lite av hackandet hemma och ta med i en matlåda som du kan äta ur eller lägga rester / skräp i.

Gå till receptet

Risgrynsgröt med äppelkompott

Att laga gröt ute på stormkök är så så gott! Den här risgrynsgröten blir riktigt krämig och god och går såklart lika bra att laga och äta inne. Här med en äppelkompott som du enkelt kan preppa i förväg om du ska ut på ute-frulle äventyr!

Gå till receptet

Grönkålscrêpes på bovetemjöl

Detta är lite av en ute-favorit – bovetecrêpes med grönkål och svampfyllning. Det är SÅ gott! Just bovetet gör att det blir liksom lite matigare och får en lite grövre smak. Men du kan självklart använda vetemjöl om du vill! Tips: ta med smeten ut färdigblandad i en flaska så slipper du massa kladd och disk!

Gå till receptet

Saffranskaka med mandel och vitchoklad

Den här kakan är SÅ god! Går dessutom jättebra att frysa in (det kommer dock förmodligen inte behövas för den här går verkligen åt..!) Men gör lite extra och ha en jättegod kaka redo tills när du blir fikasugen nästa gång vettja!

Gå till receptet

Veganska chokladbollar

De här veganska chokladbollarna är mitt standardrecept, om du vill kan du experimenter med olika smaksättningar, mynta blir tex. jättegott i! Ett perfekt mellanmål ihop med en kopp kaffe! De är nötfria och passar därför även för nötallergiker. Solroskärnor är cheap och bra, men vill du variera är det även jättegott med mandel, jordnötter, pumpakärnor- ja vilka nötter du vill egentligen!

Gå till receptet

Tipsa gärna om era äta ute-favoriter i kommentarsfältet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *