Guide till utefrulle, tips för bästa starten på dagen!

Utefrulle, alltså att ta med frukosten ut, kan vara bland det bästa jag vet just nu när vi går mot mörkare tider. Som ni säkert vet så är jag ju annars ett fan av utemiddag men nu när det blir färre och färre ljusa timmar på dagen så tycker jag verkligen lite extra om just frullen. Jag tar den gärna på väg till jobbet, vilket är en helt fantastisk start på dagen! Här kommer ett inlägg helt dedikerad utefrulle. Lite tips, lite pepp och förhoppningsvis lite inspiration till att ta med frullen ut! Eftersom jag bor i Göteborg, vilket också är där jag kör mina utefrullar så har jag också tipsat om ett par platser jag tycker lite extra om.

 

En härlig frulle i oktober i Delsjön. Gröt och kaffe.

Jag får ofta frågan: ”Men hur kommer jag igång med utefrulle, vilka är dina bästa tips?” Här kommer dem!

Vi börjar med de tre P:na: polare, peppa, preppa

Polare

Likt träningstipset för att det ska bli av, är det grymt att dra med en polare för utefrulle. Då hänger det inte bara på dig! Utan du måste också show up för att inte din kompis ska bli besviken. Bestäm dag och tid och var ni ska ses.

Bestäm utefrulle med en kompis. Ett himla fint sätt att starta dagen, och att umgås på!

(obs vill flika in att du likaväl kan använda dig själv som polare, alltså att bestämma med dig själv. Man måste inte vara med någon annan för att göra något najs. Hellre göra det själv, än inte alls är ett bra motto för utefrulle!
Det är också bra att bestämma vem som tar med vad. Någon ansvarar för kaffet, någon annan för mackan etc. Jag och mina kompisar brukar köra på den oskrivna regeln. Ansvarar man för en del då ansvarar man för hela delen. T ex kaffe innebär också att ha med koppar eller muggar att dricka ur och ev tillbehör till kaffet. Är du ansvarig för gröten? Glöm inte skedar.

Peppa

Nästa steg är att peppa varann. Till exempel kan du skriva kvällen innan: är du pepp? Det är jag! Det ska dessutom bli magic väder. Hurra!!
Typ.

Preppa

Sista steget innan du ger dig av är att preppa. Jag brukar göra så att jag förbereder så mycket jag kan kvällen innan. Som att preppa kaffebryggaren, förbereda mackor, lägga fram allt jag behöver. Allt för att göra det så enkelt som möjligt.

Okej, men vad ska du ha med? Här kommer några bra tips.

1. Kaffe

Behöver jag ens säga något här? Kaffe utomhus är DET BÄSTA. Om du inte gillar kaffe så skippar du det såklart.

2. Macka

Macka är utmärkt utefrulle. Preppa innan. De här kalljästa frallorna med något pålägg är perfekt. Min personliga favorit är svarta bönröra. På bilden nedan hade vi grönkål, lite rivet äpple och rökt tofu, till det en jättegod morotskakesmoothie.

3. Gröt

Gröt är grymt nu när det är kallt ute. Då kan det vara gött att ha en mattermos. Men det funkar också fint med att lägga i en matlåda och äta semiljummen.

 

4. Chiafrutti eller overnight oats

Chiafrutti och overnight oats är perfekt att preppa och bara ta med.

5. Något lyxigt tillbehör är extra add on

Som t ex dadelbollar eller fröknäcke.

6. Pannkakor är inte fy skam på en utefrulle

Grundreceptet hittar du här. Den här gången hade vi lite keso, lingon och pumpakärnor på!

7. Vill du ha mer inspiration – spana in vårt stora frukostinlägg här

 

Lite andra tips för en awesome utefrulle

– Ta på dig varma kläder!
Lager på lager är ett beprövat knep. Sittunderlägg? Ja det är viktigt att sitta på varmt men du behöver inte ha något avancerat här. Jag använder ofta min yogamatta eller lägger en handduk i en tygpåse. Det blir varmt och gött.

– Ta det du har hemma
För en utefrulle behövs direkt inga speciella verktyg. Låna en termos (om du inte har något). Du behöver inte direkt någon fancy spork. Ta det du har hemma, en sked liksom.

– Utnytttja dina kompisar! (bokstavligt talat). 
Nyttja det de har och ta med ut. Alltså har din kompis en termos, perfekt!

– Hitta en plats du gillar
Utforska din närhet och upptäck staden du bor i! Det finns ofta så mycket perfekta utefrulleplatser i en stad, som en kanske inte tänker på. Jag älskar att äta utefrulle i skogen men inte behöver man dra till skogs för att ha en najs frulle. Kanske är parken du brukar gå förbi den perfekta platsen? Att sätta sig ned på kanten till kanalen? Eller har du ett berg i din närhet som du kan traska uppför och få en härlig blick utöver staden där du bor.

Några härliga ställen i Göteborg

Delsjön

Den här magiska morgonen i Delsjön i oktober bjöd också på ett morgondopp!

Slottskogen 

Änggården/Botaniska

Änggården är en av mina absoluta favoriter. Det är som att vara i skogen, fast mitt i stan. Jag har många favoritspots, ett av de är ovanför Axlemossen.

Skansen Kronan

Snikens kulle

Ovanför Sankt Sigridsplan kan man ta sig upp mot höjden till en helt fantastisk utsikt. På ena sidan kan du blicka ut över Delsjö-området och det andra mot staden: Liseberg och Ullevi med mer. Att den kallas Snikens Kulle är ju extra perfekt för oss som vill stay cheap! Här kan man sitta och lyssna och va stay cheap när det spelas konserter på Ullevi, varav namnet på kullen.

Så, jag hoppas att jag med detta inlägg kan ge lite inspiration och pepp till att gå ut och ta en utefrulle. Det är ju inga konstigheter, bara lite mer najs!

5 Kommentarer

 1. Karin

  Åh, vilket fantastiskt tips!! Så självklart, ändå har jag aldrig tänkt tecken såhär års. Men! Blir alltså jätte pepp! Tack! ?

 2. fanny s

  Så roligt och bra! Jag har typ aldrig tänkt tanken på utefrulle, men detta är ju genialiskt! Jag älskar ju att äta ute! Ute-mellis med barnen kör jag ofta nu, slänger ett fårskinn på gräset och så får de sitta där och tugga 🙂

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Ellerhur, allt blir så gott när man äter det utomhus! 😀

 3. Sofie

  Blev inspirerad av detta! Kan man göra overnight oats i mattermos? Med frysta hallon i? Brukar inte göra frukosten på just morgonen men gärna dagen innan! 🙂

 4. Klara

  Alltså, tack för tipset!! Åt ute-frukost idag, inklusive ett dopp i sjön innan jag åkte till jobbet. Passade på när sambon ändå var hemma och vabbade och inget barn-stökande behövdes för mig. Blev en otroligt härlig start på dagen :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *