#uteonsdag – Saltholmen & vinterbad

Idag tog vi cyklarna ut till Saltholmen i Göteborg för att vinterbada och äta lunch. Det finns massvis med ställen längst med kusten man kan åka till för att bada och vi hade siktat in oss på en plats dit det går cykelväg i princip hela vägen. För att kolla hur lång tid det tar att ta sig med cykel är ett bra tips att använda sig av kart-tjänsten på mobilen, ofta går det att klicka i alternativet för cykel så ser du både väg och uppskattad tidsåtgång. Det går också att ta sig ut till Saltholmen med spårvagn vilket är perfekt i icke-pandemi-tider!

Peppade på att komma iväg även om vi fick ta det extra lugnt då det var riktigt krispigt ute.

Cykelvägen ut till Saltholmen är väldigt vacker, det finns flera badplatser längst vägen och man passerar bland annat Älvsborgsbron och Röda Sten på vägen.

Från Saltholmen kan man ta båtarna vidare ut till skärgården och öarna men idag stannade vi på fastlandet.

Det var en magisk dag med krispiga klipphällar och helt vindstilla. Ibland är man extra glad över att komma ut dagar då det inte är strålade sol, det blir som att man får se en plats på ett nytt sätt när man kommer dit i annat väder.

 

Vi rekade runt och letade en bra plats för att laga lunch på efter doppet. Vi var helt själva denna dag vilket kändes extra lyxigt då det brukar vara helt fullt av folk på somrarna.

Dags att bada!

Det finns flera badstegar i området och vi valde den här.

Även om det var väldigt, väldigt kallt så var vi peppade och när vi väl kom upp igen fick vi upp värmen snabbt igen!

Vi hade med oss färdigbryggt kaffe i en termos och det var extra gott efter doppet. Dags att laga mat!

Vi hade med oss stormköket för att laga enkla, goda och snabblagade linssoppa. Vi hade blandat ihop linser, hackad vitlök, kryddor, olja med mera hemma och lagt i en burk, det är supersmidigt om man inte vill hacka och greja väl på plats vilket var perfekt denna dag då det var nollgradigt ute och lite kallt om fingrarna.

Pausgympa för att hålla värmen när soppan fick koka ihop med lite vatten och tomatkross.

Lunch med bästa utsikten! Vi båda slogs av hur god soppan var och att även om den skulle varit god inne med så är det verkligen något extra att äta en värmande soppa ute i kylan. Mums!

Burken fick agera skräppåse efter maten och vi diskade ur tallrikarna genom att torka av dem lite snabbt med toalettpapper, den riktiga disken fick vänta till köket där hemma.

Dags att packa ihop och röra sig tillbaka till stan igen.

Tack Saltholmen, havet, cyklarna och stormköket! Det är verkligen så lyxigt att kunna komma ut på små vardagsäventyr som detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *