Hej bloggen :)

Ja då har en gått och skaffat sig en blogg! Det känns som om jag är cirka 20 år efter alla andra, men bättre sent än aldrig sägs det ju. Jag tycker att det är lite kul med bloggar nuförtiden, det känns som om de är på väg lite tillbaka? Och jag själv gillar verkligen att läsa bloggar, för att det känns mer avskalat på något sätt. Inte massor av andra saker som distraherar en på samma sätt som när en scrollar på insta. Anledningen till att jag nu själv nu väljer att sätta upp en blogg på min hemsida är egentligen flera. Dels har jag känt att jag saknat att ha ett forum att skriva av mig på, på insta ska det ju generellt vara så kort och koncist. Samtidigt som det lite känns som att läsare inte vill läsa så långt på insta, det är det korta som premieras. När jag tänker, så tänker jag långt och ofta ganska osammanhängande, så att skriva inlägg på insta är lite som att strypa tankarna. Nu gör jag kanske inte så bra reklam för min framtida blogg här, men jag har saknat en kanal där det får vara lite mer ”babbligt”, lite personligt och där det inte är så jäkla noga med antal tecken.

Instagram förändras

En annan och stor anledning är förändringarna som sker med instagram. Jag har pratat om det en del på stories, men många av er har säkert märkt att det sker grejer där nu? Vill du få en grundlig genomgång av vad som sker så vill jag varmt rekommendera att läsa det här inlägget från Teknifik. I korta drag så premierar insta just nu mer och mer Reels dvs korta videoformat, och börjar alltmer att likna TikTok. Jag har själv märkt att det är så mycket svårare att nå ut än vad det har varit tidigare. Och eftersom insta är en stor del av min arbetsplats där jag når ut till följare (som alltså blir svårare att nå ut till), har samarbeten mm så blir det såklart läskigt när det känns som att det inte kommer att gå att räkna med lika enkelt. Jag borde kanske hoppa på Reels-tåget mer, men det känns bara så tråkigt att en megastor plattform ska diktera villkoren för en. Så därför väljer jag nu att satsa lite mer på mina egna kanaler, och inte lägga all makt åt Tengil (insta). Nä skämt åsido- jag gillar insta som så men ja, det är viktigt att vila på olika ben helt enkelt.

Vad kommer jag att lägga ut här?

Det kommer att få visa sig, men jag tänker mig en salig blandning. Alltifrån olika mattips, helgens mat, Gbg-tips, resor i Sverige som jag gör, Dalsland OFC (eftersom jag spenderar så himla mycket tid där). Jag kanske får intervjua Dick i  inlägg om alla våra erfarenheter från att hyra elbilar (hjälp vad många vi provat! Vore det kul att läsa om?), till att ”stay cheap” med småbarn, utflykter, personliga tankar om ditten och datten. Ja allt möjligt! Jag frågade på insta stories vad ni ville läsa om det och det var verkligen en salig blandning. Så ja, vi tar det pö om pö helt enkelt.

 

En och annan utflykt lär ni få hänga med på. Plats: Tresticklan, Dalsland

 

Och! Så vill jag också säga att det finns en flik här på hemsidan som heter ”guider”. Där ligger det ett gäng olika guider på alltifrån hur du kokar baljväxter till sommartips till groddguide mm. Lite mer hands on- inlägg helt enkelt.

Ja nu fick ni ett jättebabbligt inlägg om mina tankar om en blogg. Kul att du är här! Och självklart måste jag ställa frågan, vad vill du läsa om?

Hej svejs!

10 Kommentarer

 1. Camilla

  Utflykt med barn, dvs hur du tänker och lägger upp det! Klimat- och matsnack. Och elbildguide lät bra! Jag önskar just blandningen 🤩

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Roliga förslag, tack! Ja en blandning lär det bli 🙂

 2. Louise

  Äntligen en blogg, så pepp på att följa dig här! 🙂 elbilar vore kul att läsa om, vi har aldrig ”vågat” hyra elbil utan bara hybrid. Men i övrigt låter alla dina ämnesförslag intressanta att läsa om 👏🏻

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Vad kul att du är pepp! Och roligt att du vill läsa mer om att hyra elbil! 🙂

 3. Ylva

  Som student har under tian varit min go-to för käk sen jag blev tipsad på sommarjobbet 2018, det har varit en klippa! Men jag undrar, särskilt nu med inflationen, är det fortfarande under tian, eller hur nära är det? I kassan känns det numera som att det är närmare tjugan och det är ju gott nog det och svårt att få billigare, men jag är ändå lite nyfiken på hur det ligger till nu för tiden. Kan man fortfarande tolka under tian bokstavligt?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej,

   nej precis som du skriver är det svårt att komma under tian med tanke på inflation mm. Det är ju inte jättebra namn om man vill att det ska hålla för evigt, eftersom vi alltid har en inflation. Men namnet får vara kvar eftersom det är många gånger betydligt billigare mat än mycket annat och ”portionen under tian- tänket” är något som jag egentligen är mycket mer mån om att sprida än att just det ska vara under tian. Dvs äta efter säsong, inte slänga mat, äta mer från växtriket mm.

   • Ylva

    Nej jag tänkte det, det är klart. Men, fortfarande bästa sidan! Min go-to!

   • Björn

    Även om den berömda tian är svår att hålla är innehållet på den här sidan kanske mer värdefullt än någonsin!
    Stort tack för allt jobb du lagt, och lägger, ner!

    • Hanna @ Portionen Under Tian

     Tack! Ja, jag hoppas att det kommer till nytta för många 🙂

 4. Hanna Liss-Daniels

  Vad roligt att du startat en blogg! Jag håller med dig om att det är roligt att få läsa lite mer om dina tankar och erfarenheter 🙂 Jag har själv valt bort insta utifrån att det lätt slukar tid från andra upplevelser & ökar någon inte rastlöshet. Faktiskt skönare utan. Men jag gillar att kolla in din hemsida & följer som sagt gärna bloggformatet😊👍 Kul att få läsa! Uppskattar variation som övriga skrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *