Varför kommer det inga nya recept?

Jag har fått den här frågan nu ett par gånger, såväl här som instagram. Har jag lagt ned hemsidan? Har det att göra med att det inte går att hålla sig ”under tian”-längre? Och svaret på båda är nej. Jag har inte lagt ned hemsidan pga inflationen. Sanningen är att jag skulle kunna jobba hur mycket som helst nu egentligen, för det rasar in förfrågningar om alla möjliga jobb. Jag inser att jobbmässigt har jag inte tajmat mitt privatliv alls. Men så blir det ju inte alltid. Anledningen till att det inte dyker upp mycket här nu är den här lilla skrutten:

Ami-Lo några minuter gammal. Föddes hemma i förlossningspoolen. Foto. Johanna Jonsson

Jag är föräldraledig

För en månad sedan fick jag en till dotter. Så vad som är anledningen till att det inte sker mycket här, eller på någon kanal jag huserar är helt enkelt att jag är föräldraledig. När jag blev gravid så var det något jag bestämde mig för att vara, betydligt mer ”off” än när jag precis hade fått Ronja. Då jobbade jag på rätt bra ganska tidigt, mycket på grund av att jag då också fortfarande hade en anställd i mitt företag- jag var helt enkelt tvungen att dra in pengar för att betala hennes lön. Och samtidigt som jag kände att jag ville jobba. Men då kunde det alltså komma ut material, recept osv hela tiden. Jag tror ingen märkte att jag var borta. Den här gången är det annorlunda. Jag varken känner att jag vill eller har möjlighet att sträcka lika hårt på mig för att ”leverera” här. Min vardag nu är att vara hemma med en liten bebis, och snart kommer också Ronja vara hemma stor del på dagarna. Eller ja, hon får 15 h på förskolan i veckan. Faktum är att jag kan se i backspegeln nu att det var lite för mycket att vara hemma med en bebis och jobba en hel del förra gången, jag mådde inte alltid kanon. Och den här gången har jag helt enkelt bestämt mig för att ”stay cheap” med mina egna resurser: kidsens och min hälsa prioriteras just nu. Och jag vill så gärna vara i den här bubblan, det är trots allt en så himla speciell tid med en liten bebis. OM jag har resurser kvar kanske jag lägger upp något men jag kommer inte kräva det av mig själv.

Vad kan du förvänta dig här?

Kort svar: just nu,  inte särskilt mycket. Nya recept, nya veckor osv kommer dröja. Jag kommer skriva blogginlägg när jag får lust,  eller kanske lägga ut något recept om jag lyckas spontant komma på något bra. Helt ärligt är min egen receptinspiration bottenlåg just nu, jag använder min egen hemsida och mina böcker  nästan lite pinsamt mycket för att få ihop vardagen med mat osv.

Men jag känner mig egentligen ganska trygg med att jag, under flera års tid, skapat en hemsida med flera hundra recept, ca 60 planerade veckor och en hel drös med guider som man kan ta del av. Helt gratis. För även om det just nu är svårt med en portion under tian så är råden och den här hemsidan just nu helt klart högaktuella. Så jag hoppas att den ska komma till användning även om jag tar ett steg tillbaka just nu. Blir någon besviken på att jag inte levererar just nu, ja då får det stå för den helt enkelt.

min vardag just nu, det blir inte många recept gjorda om man säger så

På Instagram är jag mest aktiv

Vill du ändå följa med lite i det jag gör är ändå Instagram den kanal jag använder mest just nu, även om det är betydligt mindre än innan. Portionen under tian heter jag där. Det är absolut lite blandat innehåll där, men varmt välkommen att följa med där om du vill.

Over and out så länge!

Kram Hanna

24 Kommentarer

 1. Tessan

  Så klokt & helt rätt att prioritera sig själv och familjen! En person som arbetar med sociala medier har precis lika stor rätt att vara föräldraledig som en som jobbar i exv butik. Jag önskar dig en fantastisk första tid med nya bäbsen 😍

 2. Ida Johansen

  Du är så grym och inspirerande! Självklart ska du lägga dina resurser på dig och din familj. Din hemsida är en guldgruva och recepten har räddat både min plånbok och vardagspusslet flertalet gånger! Önskar dig all lycka i bebisbubblan.

 3. Linnea

  Så himla rätt. Heja dig! ❤️

 4. Ellen

  Tack för alla recept!! Är också föräldraledig med två och använder dem flitigt!!

 5. Cathis

  Otroligt väl prioriterat får en väl säga! Jag förstår då inte hur en ska hinna med mer än att amma/mata, byta på, underhålla bebis och ens egen personliga hygien och den allmänna markservicen av hemmet som ju tyvärr inte tog ledigt bara för att det kom en bebis. Tvätten måste fortfarande tvättas liksom.
  Ha det så mysigt i bubblan och tack för alla recept!
  /hon med en sjuveckors

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Nej verkligen, det är ju inte som att det är oceaner av tid över. Grattis till bebisen!!

 6. Nisan

  Helt förståeligt att du under din föräldraledighet inte lägger ut recept som du gjort innan. Klokt att vara i bebisbubblan ❤️

 7. Nathalie

  Helt rätt. Alla är vi såklart olika. Men jag tror inte att någon ångrar att man prioriterar sig själv och sin familj när man KAN. Däremot tror jag många grämer sig över sina prioriteringar när man vet att man kunnat välja annorlunda och faktiskt vara hemma..

  Heja dig. En förebild även i den kategorin!

 8. H

  Väldigt inspirerande med kvinnor som prioriterar Ig själva framför förväntningar andra har på dem. Heja dig! 💪

 9. Anne Sjögren

  Så trött du ser ut, haha.. tack för att du bjuder på detta! Var rädd om dig

 10. L.s.

  TACK för alla trevliga recept och läsvärda texter!
  Önskar dig en härlig föräldraledighet och tid för familjen!
  Vänliga hälsningar
  L.S.

 11. Lena F

  Helt rätt! Du är ett föredöme!

 12. Solveig

  Så bra beslut för dig och din familj, Njut av bebislycka. , Grattis! ! Så många bra recept som hittar på din sida..

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack så mycket! 🙂

 13. Linda G

  Helt rätt av dig, ta det lugnt och njut av nya lilla bebisen och mammalivet! Din sida är fylld av massor av goda recept och jag älskar att prova både nytt och luta mig tillbaka på de som blivit min familjens favoriter.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack!

 14. Miriam

  Åh vad underbart roligt, stort grattis och njut så mycket du kan. Bebispalttiden springer förbi alltför fort, önskar man kunde kapsla in bebisdoften (nej, bara den goda) och ta fram och sniffa på nu när barnen är större. Tack för allt!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack! Ja det är ju verkligen så, tiden går för fort!

 15. malin

  NJUUT!! innan du vet ordet av så flyttar kidsen ut och du sitter där och fattar NADA!!! vart tog tiden vägen?? öhhhhh.
  GRATTIS HANNA OCH GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!
  malin

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack! Ja det är ju lite så jag känner, tiden går så sjukt fort. Jobba kommer jag ju alltid kunna göra, troligen iaf 🙂

 16. Håkan

  Lycka till hela familjen 🙂

 17. Minou

  Härligt! Vilket sötnos. Klart du ska ägna dig åt barnen och familjelivet. Vi andra får göra som du med matlagningen: köra med ”gamla recept” på nätet och i böckerna. Det räcker riktigt långt även om en tia kanske inte räcker för en hel portion just nu. Jag tänker köra med dina recept och min egen kreativitet.

 18. Matilda

  Helt rätt och stort grattis!! Ingenting som någon vettig människa blir besviken över. Och tack för uppdateringen! Hann bli lite orolig för om det hade hänt ngt när det blev tyst både här och på Instagram. Ta hand om er!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack Matilda! Nu är dock min föräldrarledighet över, ett knappt år går fort! Så, i en lugn mak kommer det bli lite mer aktivitet igen 🙂
   /Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *