Veckoplanering

Maj 2021

En veckoplanering innehåller matplanering med recept och inköpslista för 4 portioner i 7 dagar – dvs. hela 28 portioner!

Du kommer blötlägga och koka dina egna baljväxter under veckan. Detta är riktigt enkelt när du väl kommit in i det och ett tips är att blötlägga och koka vid ett tillfälle för att sedan frysa in – om man vill spara lite tid dvs. Annars står det beskrivet när du behöver blötlägga vad. Ifall du istället vill köpa färdigkokta motsvarar 1 dl torr böna eller ärta ca 2.5 dl kokt. En guide till hur du blötlägger, kokar och fryser in baljväxter hittar du här.

Måndag

Krämig morots- och paprikapasta

Använd röda linser istället för vita bönor (2 dl röda torkade linser som du kokar och silar av för 4 port)

Tisdag

Råraka med belugalinser, pesto, rödlök och soltorkade tomater

Blötlägg och koka kikärtor inför morgondagens gryta

Onsdag

Krämig kikärtsgryta med kirskål och paprika

Veckans storkok! Gör dubbel sats och frys in hälften till söndagen

Torsdag

Potatissallad med belugalinser och citrondressing

Blötlägg kikärtor i minst 8 timmar inför morgondagens falafel

Söndag

Krämig kikärtsgryta med kirskål och paprika

Värm upp resterna från onsdagens storkok!

12 Kommentarer

 1. Malin

  Tisdags länken hittar inget recept: https://undertian.com/?post_type=recept&p=8300

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Det är åtgärdat nu!

 2. Liza

  Varken vita bönor till måndagens recept eller kirskål till torsdagens recept finns inte med. Varför ha ett recept med kirskål om man inte kan köpa det i butiken och istället ska använda spenat? Vi körde dessutom april-menyn förra veckan och har över mycket mat och saknade flera grejer som inte fanns på listan. Dessutom fungerar inte tisdagens recept till majveckan.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!
   I måndagens recept ska vita bönor bytas ut mot röda linser (det står också i beskrivningen på måndagen). Vi tycker att det är roligt att uppmuntra till att plocka kirskål eftersom det på många håll är väldigt rikligt av det nu, men vill du inte det går det ju fintint att använda spenat.
   Om du vill använda saker från april-veckan så vill jag tipsa om att söka på ingredienserna och få upp förslag på vad du kan göra.
   Det är åtgärdat med tisdagens recept.
   /Hanna

   • Liza

    Tack för svar och för tips. Ville bara ge feedback på att människor kanske använder dina veckorecept på olika sätt – för min del så går jag in och enbart kollar vad jag ska köpa på mat.se, dubbelkollar med allt hemma och sedan handlar. Då känns det lite dumt att vissa saker inte finns i den listan.

    • Johanna

     Haha, alltså det här är en GRATIS sajt och tjänst där du får helt färdiga vecko matsedlar och recept utan att betala en krona – som dessutom sparar oss massor av pengar. Lite mer tacksamhet och ödmjukhet i tonen uppskattar säkert dom som driver den här fantastiska sidan!

 3. Anna

  Hej, är det rätt med 8 dl torkade kikärtor??? Till vilket/vilka recept?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det är kikärtor i veckans storkok samt falafeln 🙂

 4. Johanna

  Hej!

  Jag har köpt ekologiska höstärtor, gråärtor och gröna linser från Nordisk råvara – visst borde jag kunna ersätta kikärtor och belugalinser med dem?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, absolut! De är lite olika i färg och smak men också jättegoda så testa det 🙂

 5. Karin

  Hur mycket kikärtor ska kokas till storkoket? Framgår inte i guiden.

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, om du lagar veckan för 4 port så ska du alltså göra dubbel sats av grytan, dvs. 8 port. När du är inne på receptet kan du justera till 8 port så ser du i ingredienslistan att det motsvarar ca 4.8 dl kikärtor (i torr volym) Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *