Om portionen UNder tian

Portionen Under Tian är en blogg med fokus på mat som är hållbar för klimatet. Hållbar för plånboken. Och bra för kroppen. Jag som bloggar här heter Hanna Olvenmark, är leg. dietist och blev så ofantligt trött på den tråkiga myten “all bra mat är dyr”. Så är det ju inte! Det finns så otroligt mycket bra mat som inte kostar mycket. Och jag tycker att det är en sån fantastiskt rolig sport att laga den maten!

Här på Portionen Under Tian hittar du:
– Recept för max 10 kr/portion
– Vegansk och vegetarisk inspiration (det finns några få kötträtter)
– 300-kronorsveckor. 1 vecka för 300 kronor, med inköpslista och recept
– tips för att #staycheap

Om Mig, Hanna Olvenmark

Jag bor i Göteborg, är 30 år och har en enorm passion för att visa alla att bra mat tillhör just alla. Det ska aldrig vara en klassfråga att kunna få bra mat på tallriken. Jag bryr mig också väldigt, väldigt mycket om den här planeten och därför vill jag att den maten vi äter ska vara snäll mot den. Och ja, sen älskar jag ju att vara utomhus också. Ett av mina största intressen i livet är löpning i skog, på berg, vid hav. Och har du hängt med mig på Instagram så har du säkert märkt att jag gillar att äta utomhus väldigt mycket också, att jag vurmar extra för utemiddag.


Jag är så glad över att du har hittat hit! Jag hoppas att du hittar inspiration till att laga mat som gör gott. Och att du vill stay cheap med mig, för dig, för den här planeten!

Samarbeta med Portionen Under Tian

Efter två års bloggande på fritiden bestämde jag mig för att göra detta till mitt heltidsjobb. Så sedan september 2017 är numera Portionen Under Tian det jag gör om dagarna, och jag kan ju inte tänka mig att ha ett bättre jobb. Och jag älskar att jobba med andra människor, för det är ju då vi kan påverka varandra! Vill du jobba med mig? Vad kul! Jag erbjuder föreläsningar, sponsrade samarbeten, receptkreationer mm. Hör av dig till mig på portionenundertian@gmail.com om du är intresserad av att veta mer.