Bönpasta med tomatsås och fetaost

Har ni testat bönpasta? Det har ju kommit en rad olika varianter den senaste tiden och jag måste säga att jag är väldigt positiv till att göra mer saker av baljväxter. Baljväxter är ju verkligen grym mat. Bönpasta finns i olika märken, olika prisklasser och helt klart olika smak. En del tycker jag är lite sträva i smaken liksom, och kräver då en rätt smakrik sås. Man får testa sig fram. Alla sorter går inte att komma ner till under tian per portion (om man ska ha tillbehör till, och det känns ju trevligast tycker jag) men den här gör det. Jag tycker fortfarande att vanlig pasta är det allra godaste men gillar ändå att kunna variera mig, och i och med att den innehåller baljisar kan man skippa det i såsen. Och! Denna rätt går sjukt snabbt att laga. Tar typ 10 min.

Jag köpte bönpasta på Matsmart.se för 5 kronor förpackningen. Alltså 1 spänn per portion. Det är verkligen billigt. Matsmart tar in sådant som andra handlare hade slängt, vilket jag tycker är väldigt bra. Vissa grejer kan man hitta riktigt riktigt billigt och samtidigt minska svinnet. Om du anger rabattkoden undertian får du 50 kr rabatt om du handlar för 350 kr. Gäller t o m söndag 12 februari. (inlägg i samarbete med Matsmart.se) 

Bönpasta med tomatsås och fetaost
4 portioner

Kostnad: < 10 kr/ portion
Vego: Ja. Gör vegansk genom att använda veganskt ostalternativ.
Tidsåtgång: ca 10 min

Bönpasta för 4 portioner ( 20  kr- i denna använde jag en sort som heter Bönpasta Cotelli från Kungsörnen)
1 burk krossade tomater (5 kr)
2 dl vatten
1 gul lök ( 1 kr)
2 vitlöksklyftor ( 1 kr)
1 tärning grönsaksbuljong ( 1 kr)
1 msk tomatpurè (1 kr)
rapsolja
salt, peppar
ev en skvätt vitt vin
1/2 paket fetaost (10 kr)

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank.
Slå på krossade tomater och vatten. Riv morötterna och lägg i.
Tillsätt buljongtärning, tomatpuré och ev vin om du vill ha det i.
Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då. Pressa i vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar och eventuella andra kryddor efter din smak.
Servera med nykokt bönpasta och smula över fetaosten.

bonpasta

Jag älskar pasta! Gör du också det? Två andra riktigt goda pastarätter är den här vegopastan med linser och champinjon- och spenatpasta. Tips tips!

Vill du ha mer tips? 
Du har väl inte missat att Portionen Under Tian även finns på Instagram och på Facebook. Följ med där för ännu mer stay cheap!

Leave a Reply