Era 5 favoritrecept

Januari går mot sitt slut och när jag tittar tillbaka på den här månaden så känner jag bara WOW. Den här månaden har det verkligen ramlat in så sjukt mycket följare, läsare på alla håll och kanter. Instagram, Facebook och inte minst här. Jag skrev det häromdagen på Instagram, att jag är inte så där fanatiskt sifferbrydd men för varje siffra finns det ju liksom en människa. Som kanske lagar bra mat, får lite bättre ekonomi, får ihop sin vardag och det är det jag tycker är så vansinnigt peppande. Alla de kommentarer ni ger mig, mejl ni skickar, ja alltså TACK. Jag brinner ju för det här med att bra mat ska vara tillgängligt för alla, miljövänligt, enkelt och gott och det gör mig så sjukt glad att ni vill använda det jag gör.

Jag blev så nyfiken, vad är det ni gillar mest? Och gick tillbaka i hela historiken och sammanfattade de recepten som ni klickat mest på. Vad ni lagar vet jag ju inte men jag tror ändå att det är en indikation 🙂 Här kommer därför en liten 5-i- topp- lista, skapad av er!

5. Vegopasta på linser

vegpastareceptbild2

Detta är ett av mina allra första ”under tian- recept” som jag praktiskt taget levde på när jag var student. Har också fått höra att den går hem hos många barn 🙂

4. Grönkål- och valnötspasta

Grönkålspastareceptbild

Okej, detta är ett av mina personliga favoriter som jag tror att jag skulle kunna laga varje dag under grönkålssäsongen. Det är bara så gott med nötter och grönkål och pasta liksom. Har du inte testat: gör det nu innan grönkålssäsongen är över. Det gör mig väldigt glad att ni också gillar den så mycket!

3. Kokosmjölksgryta

grytareceptbild1

För dig som gillar kokosmjölk, mango chutney, curry i en riktigt krämig och god sås. För att citera en kommentar: ”Säkert riktigt festligt med lite krossade jordnötter på toppen!” Det tror jag verkligen!

2. Billig vegetarisk lasagne

lasagnereceptbild

Lasagne kan ju vara lite halvkrångligt ibland med bechamelsås och grejer, så här jag fuskat lite 🙂 Det får man göra, och det är gott!

1. Fruktig kokosmjölksgryta 

Mango, banan, kokosmjölk, kikärtor, jordnötssmör- ja den här grytan tycker jag är väl värd en förstaplats! Och vegansk är den med, så den passar ju liksom många och blir mycket på en och samma gång.

kokosmjölkfb

Oavsett om du precis har hittat hit eller varit med ett tag så vill jag bara tacka för att just du är med här. Jag ser verkligen fram emot 2017 med mer recept, fler listor, ja mer stay cheap helt enkelt!

Allt gott!
Hanna

2 reaktioner på ”Era 5 favoritrecept

  1. Mina topp tre:
    Grönkålspastan, kokosmjölksgrytan och – den andra jordnötssmörsgrytan (!!). 😉

Kommentera