Mest populära recept under 2017 för att stay cheap

Nu lider 2017 mot sitt slut och jag vill med det passa på att tacka era alla underbara människor som följer med här. Wow. Ni är väldigt många fler som har hittat hit det senaste året, vilket gör mig så himla glad såklart. Att ni blir fler och fler som vill äta bra mat, för er och för planeten men också för plånboken. Tack för att ni är med och sprider Portionen Under Tian!

Topp 5 recept under 2017

Under året som gått verkar några ha blivit klara favoriter hos er, så jag har samlat dem här. Kanske kan vara något att börja året med? För att äta cheap, hälsosamt och klimatsmart.

Belugabolognese 

Just belugalinser är en av mina bästa upptäckter under 2017, och den här belugabolognesen verkar ha gått hem hos er!

FullSizeRender (8)

Veganska köttbullar med pasta och tomatsås 

De här vegobullarna har också blivit ett par riktiga favoriter, och är några jag själv lagar ofta. Antingen som här med pasta och tomatsås, eller med löksås och potatis.

IMG_5049

Morot- och linsbiffar

”De bästa vegobiffarna jag provat” har jag hört och fått kommentarer om dessa. Vilket gör mig så himla glad, såklart!

morot- och linsbiffar

Billig pesto på persiljestjälkar

Okej, detta är ingen maträtt men de får hänga med på listan ändå eftersom ni verkar gilla dem 😉 Så släng inte era persiljestjälkar, gör pesto av dem och ät till pasta, gör en sås på (jättegott att blanda ner en klick i havregrädde och vispa upp) eller ät på macka.

FullSizeRender (10)

Snabb tomatpasta med rostade kikärtor 

Den här pastan gjorde jag och min lillasyster ihop när hon var prao hos mig under två veckor. Hon älskar kikärtor så vi rostade dem och gjorde en smakrik pastasås till. Och vilken hit det har blivit!
tomatpasta med rostade kikärtor

Några andra highlights:

Lofoten roadtrip och matkostnad på 1000 kronor per person för 2 veckor 

För min egen del var en av min absolut bästa upplevelser när jag och två vänner roadtrippade till Lofoten i somras. Jag hade sparat ihop till resan under ca 6 månader genom att laga vego, ta med matlåda och sådana ”smågrejer”. Själva resan blev ju inte heller så dyr eftersom vi planerade mat så väl. Det är kul att se att så många av er var intresserade av att läsa om resan.

DSC03513
Utemiddag istället för att äta middag ute

Något jag gjort väldigt mycket det här året är ju att äta utemiddag. Jag älskar det. Att bara ta med sig mat ute och att sedan laga middag. Antingen går jag själv eller så tar jag med mig en eller flera. Ett fantastiskt sätt att stay cheap, enligt mig!

IMG_4875

 

Under 2018 så kommer det såklart att bli fler recept, fler 300-kronorsveckor, mer föreläsningar, ja mer stay cheap helt enkelt!

TACK ALLA för det här året! Ni som är med här, framtida besökare, samarbetspartners, ni som kommit på mina föreläsningar, ja alla. TACK!

GOTT NYTT ÅR på er!
Hanna

DSC03764

Kommentera