Polentapytt

Som en pytt i panna, fast gjord på polenta och vad jag hade för stunden i kylen. Det blev en riktigt god blandning på grönkål, kidneybönor, lök och soltorkad tomat.

Polentan går snabbt att göra men behöver vila lite i kylen. Går därför utmärkt att göra dagen före om man vill ha snabb middag dagen efter.

Polentapytt med massa gott
4 portioner

Kostnad: 8 kr/ portion
Vego: Ja, pytten är vegansk
Tidsåtgång: ca 20 min tillagning + 1 timme för polentan att stelna

2 dl polentagryn (7 kr)
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning (1 kr) 

150 g grönkål (jag använde färdigskuren på påse) (10 kr)
8 dl kidneybönor, kokta (8kr)
8 soltorkade tomater (5 kr)
1 msk fryst persilja (2 kr)

2 rödlökar (2 kr) 
2 vitlöksklyftor (1 kr)
olja att steka i 

Börja med att göra polentan. Koka upp vatten, smula ned tärningen och rör i grynen. Rör om på svag värme. Låt puttra i några minuter. Ta ett stort fat eller form och blöt med lite vatten. Lägg över polentagröten och platta ut så att den blir ca 1 cm tjock. Ställ i kyl och låt stelna i ca 1 timme.

Ta ut polentan och skär i fyrkantiga bitar. Hetta upp en stekpanna och stek polentabitarna i olja till de får färg. Ställ åt sidan.

Skär rödlöken i ringar och hacka vitlöken. Hetta upp olja i stekpanna och stek löken fint. Lägg i grönkålen och stek mjuk i några minuter. Lägg sedan i kidneybönorna och hackade, soltorkade tomater. Rör om. Krydda med fryst persilja och salt och peppar. Lägg på polentan. Servera.

img_9529

img_9538

Vill du göra mer polenta? Då tycker jag verkligen du ska testa polentapizza! Riktigt gott!

Vill du ha mer tips på plånboksvänlig och bra käk? 
Du har väl inte missat att Portionen Under Tian även finns på Instagram och på Facebook. Följ med där för ännu mer stay cheap!

Leave a Reply