Under Tian vann LOCAL EAT AWARD 2017 !

Whhhaaaat!! AAAAH!!! Det var min reaktion igår när de ropade upp att jag hade vunnit. Ja, alltså jag blev uppriktigt SÅ glad. Jag har fått massa frågor och kommentarer efter tävlingen, och jag har skrivit ihop dem och vad jag har svarat.

Vad var det för tävling? Vad vann jag? 
LOCAL EAT AWARD är en tävling för att prisa en idé inom mat, hälsa och hållbarhet och som bidrar till att minska matindustrins negativa påverkan på människa och miljö. Bakom tävlingen står Nordic Choice Hotels, EAT, NHO och Företagarna. Priset är 100 000 NOK och ett mentorskapsmöte med Petter A Stordalen.

hanna eat.jpeg
Torgeir Silseth, VD Nordic Choice, en väldigt glad jag i mitten och så fadern till #sparadkrona, Günther Mårder, vd Företagarna Foto: EAT FOUNDATION

 

Hur känns det? 
Ja, alltså WOW! Jag är SÅ glad verkligen. Effekten av Portionen under tian, att alla ska kunna äta bra mat, är ju något som jag bryr mig om så himla mycket.  Så att få erkännandet för en sådan organisation som EAT är verkligen som en stor high-five för mig. Om två veckor slutar jag mitt jobb  för att driva på heltid och ja, priset är ju en push i riktigt fin tajming om man säger så 😀

Varför tror du att du vann?
Jag fick juryns motivering så kan citera den:
The winner of The Local Eat Award is a solution that promotes simple measures to push towards a green consumer shift. Portionen under tian busts the myths that healthy and sustainable food are unaffordable, and un-delicious”.

Så ja, enkelheten med bra mat. Och ska vi verkligen nå resultat för planeten så måste alla kunna hänga med. Oavsett storlek på plånbok!

Vad ska du prata med Petter om? 
Helt ärligt så vet jag inte riktigt det ännu. Vi kommer att ha ett möte mot hösten och innan dess ska jag samla ihop tankar och idéer och vara väldigt tydlig med vad jag vill ha hjälp med. Så det känns riktigt bra att det är några månader kvar,  så att jag får ut så mycket som möjligt av det mötet. Nu kommer fokus vara att bygga upp under tian, men inom inte en alltför lång tid så vill jag ta sidan utanför Sverige. Och där tror jag att han kan bidra med bra råd, han verkar ju tänka stort! Är sjukt peppad på att få höra hans tankar verkligen, och ta emot hans råd, jag imponeras stort av både honom och Gunhild!

Vad ska du göra med pengarna? 
Jag kommer att fokusera på två saker:
– Att utveckla hemsidan, ja, bygga om den helt enkelt. Dels vill jag få den mer användarvänlig med sökfunktioner, smart filtrering, prenumerationstjänst mm. Och jag är inte den tekniskt skillade personen direkt, så där kommer jag ta hjälp 😀

– Jag vill göra videos!! Det är så många som har bett mig om det, och det har egentligen bara varit en resursfråga iform av tid och lite utrustning.

Vad ligger fokus på nu? 
– Att nå ut till fler! Mer samarbeten, mer recept, mer 300-kronorsveckor och jag ska börja föreläsa. Jag har haft ett par föreläsningar men kommer köra det på riktigt nu. Jag älskar ju att möta människor och prata prata prata om bra mat. Så det ska bli svinkul!!

Ja, alltså tack tack tack för alla som har kommenterat, grattat och skickat glada hejarop. Det gör mig helt vansinnigt glad!!

Läs mer här:
#staycheap wins 100 000 NOK

Portionen Under Tian tog hem nordiskt hållbarhetspris 

4 thoughts on “Under Tian vann LOCAL EAT AWARD 2017 !

  1. Men grattis! Vad kul att att du vann och så lägligt det infaller!
    Älskar din mat, efterlyser några sommar recept med kalla rätter bara, har varit värmebölja här i Frankrike med temperaturer upp till 35°.
    Mvh/ Johanna

Leave a Reply