Äppelkakesmoothie

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 5 min
5 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Nu när de svenska äpplena är i säsong är det perfekt att köpa hem lite extra, skära i bitar och frysa in. Den här smoothien blir extra matig av de vita bönorna men har man inga hemma kan man lika gärna ersätta den med havregryn. Kryddorna gör att den smakar precis som äppelkaka – mums!

 

Tillagning

Kärna ur dadlarna. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smoothie. Tillsätt ev vatten eller mer havredryck för önskad konsistens.

8 Kommentarer

 1. Emma

  Jag vet inte vad jag gjorde för fel men min smoothie blev inte bra 🙁 Den smaka bara kanel och konsistensen blev konstig. Är det stora vita bönor som du använder eller är det andra vita bönor?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Testa att ha i lite mindre kanel nästa gång om du tyckte det blev för mycket smak. Stora vita bönor brukar jag använda, vad hade du i? 🙂

 2. Lena Hedberg

  Varför ska äpplet vara fryst?

 3. Marie

  Är bönorna bara för mättnad eller fyller de nån funktion för konsistens eller nåt annat? Min mage klarar inte riktigt av bönor så jag tänker om jag ska byta ut mot nåt annat. Nåt förslag?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det är framförallt för att få en lite matigare smoothie, om du vill kan du slippa dem helt eller mixa ner 1 dl havregryn istället. 🙂

 4. Jenny

  Hej, jag skulle gärna vilja byta ut dadlarna mot något. Har ni något bra förslag? Gärna något som går att få tag på som svenskodlat 🙂
  Tack för härliga recept 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej,

   Dadlarna är till för att få lite sötma i smoothien. Du skulle kunna testa att använda tex. honung istället 🙂

   Lycka till!

 5. Kim

  Den här smoothien var toppen! Jag tog lite mindre av kanel/kardemumma och valde havregryn istället för bönor. Smakade verkligen äppelpaj 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommande föreläsningar

21:e oktober 2021 – Ta med maten ut i höst! (digitalt och på plats)

Längtar du efter att vara utomhus mer i höst och ta med maten ut? Kom då och lyssna på den här föreläsningen som har just det i fokus. Att ta med maten ut är ett fantastiskt sätt att umgås, oavsett om det är med dig själv eller med någon annan eller flera. Under den här föreläsningen pratar vi om hur du kan få in mer utestunder i vardagen, vare sig du har 15 minuter eller en hel dag framför dig och hur du gör maten till en del av det. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.