Äppelkakesmoothie

Tid 5 min
5 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Nu när de svenska äpplena är i säsong är det perfekt att köpa hem lite extra, skära i bitar och frysa in. Den här smoothien blir extra matig av de vita bönorna men har man inga hemma kan man lika gärna ersätta den med havregryn. Kryddorna gör att den smakar precis som äppelkaka – mums!

 

Tillagning

Kärna ur dadlarna. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smoothie. Tillsätt ev vatten eller mer havredryck för önskad konsistens.

7 Kommentarer

 1. Emma

  Jag vet inte vad jag gjorde för fel men min smoothie blev inte bra 🙁 Den smaka bara kanel och konsistensen blev konstig. Är det stora vita bönor som du använder eller är det andra vita bönor?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Testa att ha i lite mindre kanel nästa gång om du tyckte det blev för mycket smak. Stora vita bönor brukar jag använda, vad hade du i? 🙂

 2. Lena Hedberg

  Varför ska äpplet vara fryst?

 3. Marie

  Är bönorna bara för mättnad eller fyller de nån funktion för konsistens eller nåt annat? Min mage klarar inte riktigt av bönor så jag tänker om jag ska byta ut mot nåt annat. Nåt förslag?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det är framförallt för att få en lite matigare smoothie, om du vill kan du slippa dem helt eller mixa ner 1 dl havregryn istället. 🙂

 4. Jenny

  Hej, jag skulle gärna vilja byta ut dadlarna mot något. Har ni något bra förslag? Gärna något som går att få tag på som svenskodlat 🙂
  Tack för härliga recept 🙂

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej,

   Dadlarna är till för att få lite sötma i smoothien. Du skulle kunna testa att använda tex. honung istället 🙂

   Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 21 – Peppade på 2021’

Vi sparkar igång 2021 med en till utomhuspodd i vackert vinterlandskap nära Hannas stuga. Vi pratar om våra avslut på 2020 och blickar framåt mot året som precis börjat. Vad vill vi göra mer av? Vilka vanor vill vi ta med oss i det nya året?

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.