Ärtpesto med basilika och citron

Tid 15 min
8 kr/sats
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Ärtpesto funkar lika bra som tillbehör till en god pasta eller sallad och som pålägg på mackan! Gillar du bönröror kan du spana in denna gjord på svarta bönor och soltorkade tomater med. 

Tillagning

Tina ärtorna. Torrosta solroskärnorna i en stekpanna. Mixa ärtor, basilika, olja, vitlök till en fin och jämn smet. Blanda i rivet citronskal. Mixa solroskärnorna grovt (eller grovhacka). Blanda i ärtröran. Salta och peppra.

Röran håller ca 5-7 dagar i kylen. Förvara i burk med lock.

3 Kommentarer

 1. Magdalena

  Hej, tror du att det går att göra en större mängd av ärtpeston och frysa in i småbyttor som man sen kan ta fram successivt?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det är en jättebra idé! Den går fint att frysa 🙂

 2. Amanda

  Gjorde ärtpeston igår till matvetebiffarna. Riktigt gott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 21 – Peppade på 2021’

Vi sparkar igång 2021 med en till utomhuspodd i vackert vinterlandskap nära Hannas stuga. Vi pratar om våra avslut på 2020 och blickar framåt mot året som precis börjat. Vad vill vi göra mer av? Vilka vanor vill vi ta med oss i det nya året?

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.