Bananbollar med havre och blåbär

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 15 min
0.02 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Veganska snabblagade bananbollar med havre och blåbär. Perfekta att göra på bruna bananer och ta med som mellanmål! Just nu är skogarna fulla av blåbär och då kan man plocka egna färska, annars fungerar det lika bra med frysta. En variant utan blåbär men med kokos och russin hittar du här.

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Mosa bananerna och blanda i de andra ingredienserna.

Klicka ut i små bollar på en plåt och grädda i ugnen i ca 10 min.

1 Kommentar

 1. Anna

  Hej. Jag jobbar som homeopat och kostrådgivare och gillar verkligen många av desse enkla billiga recept. Även om inte allt funkar för de som ska undvika mjölk, vete och socker..men då kan man byta ut mot tex vegetarisk mjölk, vetefria mjölsorter och honung eller stevia. Ska rekommendera din sida till mina patienter .
  Dessutom är ju recepten klimatsmarta och
  framförallt billiga.
  Tack! Mvh Anna Rosenkvist
  http://Www.annahomeopat.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Lunch på stormkök på Kroppefjäll den 4:e juni

Häng med ut på en härlig promenad på vackra Kroppefjäll med lunch-matlagning på stormkök. Vi tar oss gemensamt till en fin plats där vi ställer ut våra kök och tillsammans lagar en god vegetarisk lunch på lokala råvaror som vi avnjuter innan vi vandrar tillbaka. Det krävs ingen förkunskap, vi går genom hur ett stormkök fungerar och ger tips och trix om hur vi kan ta med maten ut. 

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!