Banankaka

Tid 60 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Banankaka är perfekt när en har lite bruna bananer som behöver användas. Den här blir riktigt saftig. Bli inte förskräckt om den inte reser sig så mycket, den blir sådär härligt kompakt. Kakan håller sig ett par dagar, men det du inte käkar upp: frys in i portionsbitar. Perfekta att ta fram när man behöver.

(ca 3.50 kr per bit)

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med att mixa bananerna och oljan till en helt slät sås. Blanda de torra ingredienserna (inkl chiafröna) i en bunke. Knäck äggen och blanda med de torra ingredienserna. Slutligen blandar du i banansåsen till smeten är helt slät. Häll över smeten i en smord, avlång brödform.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Den ska inte vara kladdig när du tar ut den.

Låt svalna innan du lossar den från formen.

7 Kommentarer

 1. Ylva

  Har gjort den här banankakan tre dagar i rad nu!
  Den är så sjukt simpel men ändå så god, smeten drar man ihop på några minuter!

  Super nöjd 🙂

 2. malin

  åhh hade också velat göra men är glutenintolerant. På vissa recept hade det vart toppen om du även kunde skriva hur man gör dem glutenfria. Sett att du har grejer bakade på kikärtor. DET ska jag testa!
  Tack för en fantastisk blogg.
  Jag står på kö på din bok på bibban. YEAH!
  kram
  malin

 3. Carro

  Kan man göra denna utan ägg? Vad kan man använda istället Isånafall? 🙂
  Älskar din blogg!

 4. Kajsa

  Hej! Går det bra att använda 2 dl vetemjöl och skippa sojamjölet? Jag har inget sojamjöl hemma.

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Det går fint 🙂

 5. Frida

  Min blev extremt kompakt, undrar om någon hade samma problem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillfällig webbshop 27/10 – 30/11: Signerade böcker och bokpaket inför jul. Beställ nu, böckerna skickas ut i vecka 50. Signerade av författaren Hanna Olvenmark. Begränsat antal!

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.