Broccolipasta

Broccolipasta

Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

De senaste dagarna har jag fyndat färsk broccoli till riktigt bra pris och då gjort den här pastan som jag tycker så mycket om! Den är ganska lik min favoriträtt grönkålspastan, men görs på ett lite annat sätt. Hittar du inte prisvärd broccoli går det jättebra med fryst. 

Tillagning

Börja med att rosta solroskärnora i en stekpanna tills de får lite färg. Lägg solroskärnorna och havredryck (eller annan mjölkdryck) en mixer och mixa till en sås.

Om du väljer fryst broccoli: ta fram och låt tina till mjuk.  Finhacka vitlöken. Om du väljer färsk: ansa i bitar (även stjälken).

Koka upp vatten till pastan. Om du använder färsk broccoli: lägg i broccolibitarna i någon minut. Fiska upp med - en sil eller hålslev. Koka sedan pastan. (Fryst, upptinad broccoli behöver inte förkokas)

Fräs vitlök och mjuka i oljan,  på medelvärme, i ett par minuter. Lägg i broccolin och låt fräsa med. Salta och peppra.

När pastan är färdigkokad: slå på nötgrädden och blanda. Rör ned osten i pastan. Servera med broccolin.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.2 / 5. Antal röster 42

Inga betyg ännu

8 Kommentarer

 1. Emeline

  Nä denna var inte alls wow. Väldigt grynig och inte så mycket smak.

 2. Olivia

  Fruktansvärt äckligt! Besviken! Solrosfrön som bas i sås är alldeles för nötigt, för mig i alla fall. Försökte blanda ut basen med bjäst och vegansk parmesan men det blev knappt någon skillnad i smak.

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Så tråkigt att höra! Smaken är ju som baken, här tycker vi om att det blir en nötig smak. Testa med en växtbaserad grädde nästa gång 🙂

 3. Nettan

  Jag tyckte det här var super 👍🏻 Väldigt gott och dessutom snabblagat, vilket jag gillar.

 4. Isabella

  Så himla gott! Jag gjorde dock lite justeringar. Jag rostade den frysta broccolin tillsammans med morotsstavar (hade en hel del morötter hemma så de fick åka med). Jag hade i en gul lök vilket jag tycker gör stor skillnad! Smakade upp med en halv buljongtärning, citronzest + saft och lite cayennepeppar

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Roligt att läsa dina justeringar, det låter väldigt gott!

 5. Rikard

  Riktig läskig rätt, misstänker att solroskärnorna var boven. Sällan man plockar fram de infrysta lunchlådor dagen efter, tinar dem hjälpligt och slänger innehållet. Undvik!

 6. Emmy

  En ny favorit helt klart! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!