Brysselkålspasta med citron, timjan och palsternacka

Tid 30 min
10 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Brysselkål är ju SÅ gott! Fryst brysselkål kan vi ju köpa året om men jag är ändå lite säsongsbetonad när det gäller brysselkålen och äter den nästan alltid bara på senhöst och vinter. Även om jag köper fryst, som jag använde till den här pastan. En riktigt smarrig historia med palsternacka, timjan och citron. Och så brysselkålen då. Så himla gott!!

Tillagning

Tina brysselkålen genom att låta den ligga framme lite. Den behöver inte vara helt genomtinad, men du ska kunna skära i den.

Torrosta solroskärnorna så att de får lite färg. Ta undan.

Hacka vitlöksklyftorna fint. Skala palsternackan och skär i små kuber. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs vitlök och palsternacka på medelvärme. Blanda i timjan och låt fräsa med i några minuter.

Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.

Skär brysselkålen i mindre bitar. Lägg i palsternacke-vitlöksfräset. Låt fräsa med i några minuter. Salta och peppra. Slå på grädden och låt puttra på svag värme. Riv citronskalet och lägg i såsen. Pressa i saften precis innan servering.

När pastan är klar:
Servera med brysselkålssåsen och ev lite ost till topping. Toppa till sist med de torrostade solroskärnorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 21 – Peppade på 2021’

Vi sparkar igång 2021 med en till utomhuspodd i vackert vinterlandskap nära Hannas stuga. Vi pratar om våra avslut på 2020 och blickar framåt mot året som precis börjat. Vad vill vi göra mer av? Vilka vanor vill vi ta med oss i det nya året?

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.