Brysselkålspasta med citron, timjan och palsternacka

Tid 30 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Brysselkål är ju SÅ gott! Fryst brysselkål kan vi ju köpa året om men jag är ändå lite säsongsbetonad när det gäller brysselkålen och äter den nästan alltid bara på senhöst och vinter. Även om jag köper fryst, som jag använde till den här pastan. En riktigt smarrig historia med palsternacka, timjan och citron. Och så brysselkålen då. Så himla gott!!

Tillagning

Tina brysselkålen genom att låta den ligga framme lite. Den behöver inte vara helt genomtinad, men du ska kunna skära i den.

Torrosta solroskärnorna så att de får lite färg. Ta undan.

Hacka vitlöksklyftorna fint. Skala palsternackan och skär i små kuber. Hetta upp en stekpanna med olja. Fräs vitlök och palsternacka på medelvärme. Blanda i timjan och låt fräsa med i några minuter.

Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.

Skär brysselkålen i mindre bitar. Lägg i palsternacke-vitlöksfräset. Låt fräsa med i några minuter. Salta och peppra. Slå på grädden och låt puttra på svag värme. Riv citronskalet och lägg i såsen. Pressa i saften precis innan servering.

När pastan är klar:
Servera med brysselkålssåsen och ev lite ost till topping. Toppa till sist med de torrostade solroskärnorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.