Chili sin carne med tortillabröd på stormkök

Chili sin carne med tortillabröd på stormkök

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår Vår
Sommar Sommar
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 40 min
co2 0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här rätten är värmande och god att laga på stormkök! Du kan preppa lite saker hemma i förväg och laga själva chili sin carnen och tortillabröden på plats. En annan rätt som är god att ha tortillabröd till är dessa majsfritters.

Packlista för att laga ute:
– Ingredienser till maten
– Extra vatten att hetta upp sojafärsen i
– Skärbräda, kniv och slev
– Stormkök, inkl. bränsle och tändare
– Något att äta på, gärna djup tallrik eller en stor mugg/kåsa, sked
– Skräp och/eller diskpåse

Tillagning

Hemma:
Blanda ihop alla torra ingredienser till tortillabrödet i en påse eller burk. Ta med vätskan i en flaska eller burk separat.

Koka matvetet och låt svalna. Packa ner i en burk eller matlåda (du kan också koka detta på plats, ta i så fall med extra vatten att koka i)

Ute:
Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Tärna morot och paprika i mindre bitar. Tänd stormköket och ställ på det mindre kokkärlet. Hetta upp lite vatten och häll över sojafärsen, ställ åt sidan. Ställ på det större kokkärlet och fräs lök, chili och morot i lite olja tills den mjuknat tillsammans med spiskummin och paprikapulver. Krama ur vattnet ur sojafärsen och låt steka med någon minut. Blanda ner tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater, vatten och rör om. Lägg i paprikabitarna och majs och låt koka i ca 5-10 min. Tillsätt tillsist de vita bönorna och låt dem bli varma. Ställ kärlet åt sidan och gör sedan tortillabröden.

Blanda ihop alla ingredienser till degen. Ett tips är att blanda allt i en plastpåse och knåda innehållet utifrån. Tryck eller dra ut degen till tunna, tunna bröd som får plats i stekpannan. Tänd stormköket och ställ på stekpannan. Stek brödet i en torr panna snabbt på båda sidor.

Servera chilin med lite matvete och ett tortillabröd.

Tips:
Du kan preppa en hel del hackade hemma och ta med i burkar, lådor eller påsar. Tex. kan du preppa lök, vitlök, chili, olja, spiskummin och paprikapulver i en burk och ta med ut för att göra packningen och tillagningen lite lättare och snabbare.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 5 / 5. Antal röster 3

Inga betyg ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!