Enklaste currygrytan

Tid 20 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Grön currypasta är så himla smidigt alltså. Speciellt när en vill laga mat ute! Den här grytan är supersnabb att slänga ihop och blir så så god! Testa tillsammans med nudlar, ris eller kanske matvete.

Tillagning

Koka ris eller nudlar enligt anvisning på paketet.

Hetta upp en stekpanna eller kastrull med olja. Fräs currypasta i oljan under omrörning. Lägg i spenaten. Rör om tills spenaten tinat något. Slå på kokosmjölken. Smula ned buljongtärningen. Tärna äpplet i bitar och lägg i. Lägg i kikärtorna. Låt grytan puttra i ca 10 min på medelvärme.

Servera med nudlar eller ris.

2 Kommentarer

  1. Kajsa

    Alltså, jag har så himla svårt för kikärtor… Äter nästan allt annat, men just kikärtor i sin ursprungliga form får jag inte ner 🙁
    Vad kan jag ta istället?

    • Johanna @ Portionen Under Tian

      Du kan byta ut dem till nästan vad du vill! Gröna linser funkar bra i denna, skulle också tro att vita eller svarta bönor blir gott! 😀 Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.