Enklaste currygrytan

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 20 min
10 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Grön currypasta är så himla smidigt alltså. Speciellt när en vill laga mat ute! Den här grytan är supersnabb att slänga ihop och blir så så god! Testa tillsammans med nudlar, ris eller kanske matvete.

Tillagning

Koka ris eller nudlar enligt anvisning på paketet.

Hetta upp en stekpanna eller kastrull med olja. Fräs currypasta i oljan under omrörning. Lägg i spenaten. Rör om tills spenaten tinat något. Slå på kokosmjölken. Smula ned buljongtärningen. Tärna äpplet i bitar och lägg i. Lägg i kikärtorna. Låt grytan puttra i ca 10 min på medelvärme.

Servera med nudlar eller ris.

4 Kommentarer

 1. Kajsa

  Alltså, jag har så himla svårt för kikärtor… Äter nästan allt annat, men just kikärtor i sin ursprungliga form får jag inte ner 🙁
  Vad kan jag ta istället?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Du kan byta ut dem till nästan vad du vill! Gröna linser funkar bra i denna, skulle också tro att vita eller svarta bönor blir gott! 😀 Lycka till!

 2. Frida

  Borde inte denna även ligga under ”veganskt”?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Helt rätt! La till den där nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.