Enklaste linssoppan med ingefära, vitlök och örter

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 20 min
9 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här linssoppan är så enkel och så god! Perfekt att ta till de dagar du  behöver laga något snabbt. Passar också riktigt fint att ha med som matsäck i en mattermos. Kalljästa frallor eller pizzabullar är en hit till!

Tillagning

Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek i olja på medelvärme i en kastrull. Tillsätt buljong, lagerblad, soja, örter och sambal oelek och låt fräsa med. Skölj linserna och lägg i kastrullen. Låt linserna stekas, utan att brännas vid, några minuter med kryddorna. Tillsätt tomaterna och vattnet och låt koka lugnt tills linserna är mjuka (ca 10- 15 min). Tillsätt eventuellt ytterligare vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera ev med smulad fetaost (välj veganskt alternativ för vegansk) som topping och gärna ett kalljäst bröd eller pizzabullar till.

4 Kommentarer

 1. David

  Jättegott! Tack för många bra mattips 🙂
  Denna rätt funkar oxå bra med potatis o morötter i grytan

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Tack för din kommentar! och kul att du experimenterar – låter supergott!

 2. Sally

  Älskar denna!! Räddat oss många gånger. Kör med pasta till ibland om vi är extrea hungirga 🙂

 3. M

  Mycket gott! Slängde soppan i en termos, tog med en kompis ut i naturen och så åt vi soppan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.