Flatbread med kantareller på stormkök

Flatbread med kantareller på stormkök

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under:
Sommar Sommar
Tid 20 min (+ 30 min jäsning)
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En riktig pangmacka som är som godast ute i skogen när de gula kantarellerna börjat poppa upp! Går såklart också att göra hemma i köket om en vill det. Eller med en annan svamp när som helst på året – ja ni fattar, testa!

Tillagning

Förbered hemma:
Gör degen: Smula ned jästen i det fingervarma vattnet, tillsätt olja och salt. Rör om tills det löst sig. Tillsätt hälften av mjölet och rör om ordentligt. Rör i resterande mjöl lite i taget tills du har en deg du kan knåda. Knåda degen i några minuter och jäs sedan minst 30 min. Du kan låta den jäsa medan du är ute, förvara den då i en påse eller matlåda så att den har plats att jäsa minst till dubbel storlek.

Ute:
Montera upp stormköket. Skala lök och skär i strimlor. Skär svampen i bitar. Stek lök och svamp mjuka i smör/margarin. Ställ åt sidan.

Skär palsternackan i små bitar. Låt fräsa med olja, rökt paprikapulver och vitlökspulver till knaprigt. Ställ åt sidan. Torka av pannan.

Dela degen i 2 bitar (eller gör en tjockare). Häll lite olja i stekpannan och tryck ut degen (ska vara ca ½- 1 cm tjock). Stek tills brödet fått fin färg på båda sidor.

Bred på fraiche och toppa med lök/svampblandning, palsternacka, lite riven/fint skuren ost och ev lite krydda. Skär i bitar och servera!

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4 / 5. Antal röster 6

Inga betyg ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!