Fredriks pasta med morötter och broccoli

Fredriks pasta med morötter och broccoli

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår Vår
Sommar Sommar
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 30 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här pastan kallar jag Fredriks pasta, eftersom det är han som har kommit på den. Det var också den första rätten han bjöd mig på, och den är sååå god i all sin enkelhet. Knepet är att morötterna ska bli lite mjuka men broccolin få vara krispig. Den går att äta med tillbehör som t ex parmesan, rostade frön/nötter eller något annat men jag är ofta så nöjd med att äta den som den är. Perfekt nu när det är säsong för broccoli och morötter!

Tillagning

Koka pastan.

Strimla morötterna i "tändsticksstorlek". Bryt av broccolihuvudena. Stjälkarna kommer du inte använda i denna rätt men är god att t ex använda i grönsaksbiffar. Hacka vitlök fint. Hacka chilin.

Fräs vitlök, chili och morötterna i stekpanna tills vitlöken blir mjuk, men ska ej bli bränd. Morötterna ska få lite färg och börja mjukna. Lägg i broccolin, den ska bara värmas upp och bevara crunchen. Salta och peppra.

När pastan är klar, lägg den i grönsaksblandningen och rör runt med en skvätt extra olja.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 3.3 / 5. Antal röster 9

Inga betyg ännu

4 Kommentarer

 1. Angelica

  Ganska torr rätt tyvärr (trots extra olja). Duger, men inte mer än så. Sällan man hittar två broccolihuvuden för 20 kronor dessutom.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Vad tråkigt att du tycker det! Jag ÄLSKAR den här rätten, och den blir aldrig torr. Men men, man är ju olika.
   Om du inte hittar broccoli för det priset (jag har hittat det för 9 kr/st i typ 2 månader nu) så funkar det med fryst också, men då ska de tina först.
   /Hanna

 2. Caisa

  Gjorde den med fryst tinad broccoli. Hällde över lite grönsaksbuljong för att få den mindre torr. Hackade nötter och strödde över. Gott!

 3. Lina

  Efter att ha läst kommentarerna här sparade jag undan en del av pastavattnet och hällde en skvätt i pannan när allt var klart. Hade kanske funkar lika bra med mer olja, men detta blev i alla fall väldigt mustigt och gott! Med rostade solrosfrön blir detta en ny vardagsfavorit här hemma. Det tackar vi för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!