Fredriks pasta med morötter och broccoli

Tid 30 min
8 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här pastan kallar jag Fredriks pasta, eftersom det är han som har kommit på den. Det var också den första rätten han bjöd mig på, och den är sååå god i all sin enkelhet. Knepet är att morötterna ska bli lite mjuka men broccolin få vara krispig. Den går att äta med tillbehör som t ex parmesan, rostade frön/nötter eller något annat men jag är ofta så nöjd med att äta den som den är. Perfekt nu när det är säsong för broccoli och morötter!

Tillagning

Koka pastan.

Strimla morötterna i "tändsticksstorlek". Bryt av broccolihuvudena. Stjälkarna kommer du inte använda i denna rätt men är god att t ex använda i grönsaksbiffar. Hacka vitlök fint. Hacka chilin.

Fräs vitlök, chili och morötterna i stekpanna tills vitlöken blir mjuk, men ska ej bli bränd. Morötterna ska få lite färg och börja mjukna. Lägg i broccolin, den ska bara värmas upp och bevara crunchen. Salta och peppra.

När pastan är klar, lägg den i grönsaksblandningen och rör runt med en skvätt extra olja.

2 Kommentarer

 1. Angelica

  Ganska torr rätt tyvärr (trots extra olja). Duger, men inte mer än så. Sällan man hittar två broccolihuvuden för 20 kronor dessutom.

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej!

   Vad tråkigt att du tycker det! Jag ÄLSKAR den här rätten, och den blir aldrig torr. Men men, man är ju olika.
   Om du inte hittar broccoli för det priset (jag har hittat det för 9 kr/st i typ 2 månader nu) så funkar det med fryst också, men då ska de tina först.
   /Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 21 – Peppade på 2021’

Vi sparkar igång 2021 med en till utomhuspodd i vackert vinterlandskap nära Hannas stuga. Vi pratar om våra avslut på 2020 och blickar framåt mot året som precis börjat. Vad vill vi göra mer av? Vilka vanor vill vi ta med oss i det nya året?

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.