Griljerad kålrot

Griljerad kålrot

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under:
Vinter Vinter
Tid 60 min
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Det finns många recept där ute på detta alternativ till julskinka – griljerad kålrot. Här är ett enkelt och gott recept att utgå från, du kan enkelt variera genom att lägga andra kryddor i kokvattnet eller tillsätta tex. lite bbq-sås i griljeringen.

Tillagning

Lägg kålroten i en kastrull och fyll på med vatten så att den täcks. Koka upp och tillsätt lagerblad, buljong och kryddpeppar. Koka i ca 45 minuter eller tills kålroten är mjuk, även i mitten. Ta sedan upp den och lägg på en ugnsfast form.

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop vatten och senap. Pensla kålroten med blandningen och strö sedan över ströbrödet. Griljera i ugnen ca 10 minuter eller tills att den fått lite färg, se bara till att den inte bränns vid.

Låt svalna något och skär sedan i tunna skivor. Servera på en bit bröd, som tillbehör eller som en del av en buffé.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.2 / 5. Antal röster 5

Inga betyg ännu

2 Kommentarer

  1. Jonna

    Jättegott! Jag skalade kålroten innan och tror nog det blir bäst så, tips! Bra basrecept att utgå ifrån för att kunna experimentera vidare på eller använda som det är, provade själv med hälften grov senap och hälften ljus vilket jag tyckte var en vinnare

    • Hanna @ Portionen Under Tian

      Vad roligt att du gillade den, och bra tips du kommer med! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!