Grön ärtsoppa med linser, kokosmjölk och grön curry

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 40 min
9 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Det här är en smakrik grön ärtsoppa som går snabbt att slänga ihop! Servera som den är eller tillsammans med lite bröd, tex. dessa kalljästa frallor. Extra gott blir det om du toppar med lite torrostade solroskärnor och kokos.

Tillagning

Ta fram och låt ärtorna tina.

Skala och finhacka eller riv vitlök och ingefära. Stek på medelvärme i en kastrull eller gryta tillsammans med den gröna currypastan tills de mjuknat något. Skölj linserna och häll sedan ner i kastrullen. Tillsätt buljong och vatten och låt koka tills linserna är klara, ca 20 min. Tillsätt de gröna ärtorna och kokosmjölken och låt koka upp. Smaka av med salt och mixa sedan soppan slät med en stavmixer eller blender.

Torrosta eventuellt lite solroskärnor och riven kokos gyllene och ha som topping!

4 Kommentarer

 1. Elin

  Supergod soppa! Överträffade alla mina förväntningar. Vi är dock storätare, så åt betydligt mycket mer än 1 av de här portionerna själv… men det kanske var för att det var så gott. 🙂

 2. Karin Vighagen

  Hej. Funkar det att använda belugalinser istället?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, det fungerar säkert men de kommer färga av sig och göra soppan mörkare. Jag skulle testa med röda linser om jag inte hade gröna hemma 🙂 Lycka till!

 3. Louise

  Jättegod soppa! Av bara farten kom det med en gul lök i början. Familjen gillade verkligen denna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem månadens 300-kronorsvecka direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.