Grön bovete-otto

Grön bovete-otto

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår Vår
Sommar Sommar
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 30 min
co2 0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Jag har börjat experimentera med olika typer av risotto, bland annat den här favoriten med matvete och den här med bovete. Nu blev det en ny variant med lite saker från frysen – gröna ärtor och spenat! Ett perfekt sätt att få i sig massa gröna gosaker!

Tillagning

Ta fram och tina ärtor och spenat. Koka bovete i rikligt med vatten i ca 5 min och häll sedan av vattnet. Ställ åt sidan. Skala och hacka under tiden vitlök. Stek i olja på medelvärme tills i ett par minuter. Tillsätt bovetet, grönsaksbuljong och 2 dl vatten. Låt puttra och rör om med jämna mellanrum. Tillsätt mer vatten om pannan blir torr i botten och fortsätt röra.

Mixa under tiden ärtor, spenat, solroskärnor, mynta och basilika till en kräm med en mixer eller blender. Häll den gröna krämen över bovetet och låt puttra några minuter eller tills bovetet är genomkokt. Tillsätt ev mer vatten för önskad konsistens på bovete-otton. Smaka av med salt och svartpeppar.

Riv ev över lite ost till servering.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 3.8 / 5. Antal röster 6

Inga betyg ännu

3 Kommentarer

  1. Julia

    Hmmm, jag ska nog testa att göra denna fast lägga till lite rostade solros och pumpakärnor:)

  2. Helene

    Gott! Körde färska kryddor och rostade fröerna. Bytte ut lite av vattnet mot vin. Adderade citron. Lite mer vatten behövs. Serverade med torskrygg, färskriven pepparrot och parmesan samt fänkålsslaw!

  3. Karolina

    Mycket gott! Hade inte bovete eller solroskärnor hemma den här gången så tog korn och pumpakärnor, blev lika gott 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!