Gröncurrygryta med rödlök, broccoli och kikärtor

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 30 min
9 kr/portion
0.3 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En snabblagad gryta som är enkel att slänga ihop! Du kan byta ut broccolin mot andra grönsaker du har hemma eller byta röd lök mot gul. En riktigt bra rest-fest-gryta alltså! Gillar du denna men vill ha lite variation kan du spana in denna gryta med röd currypasta och paprika.

Tillagning

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Tina broccolin.

Finhacka vitlök och ingefära. Stek på medelvärme i lite olja tills de mjuknar. Skär rödlöken i strimlor och lägg ner i pannan. Tillsätt buljong och currypasta och rör om. Stek utan att brännas vid ytterligare några minuter tills rödlöken börjat mjukna något. Tillsätt kokosmjölk och rör ner de kokta kikärtorna och broccolin. Låt koka upp och tillsätt sedan koriandern. Smaka av med salt och ev mer curry pasta för hetta.

Servera grytan med riset.

Rätten fungerar utmärkt att frysa in!

5 Kommentarer

 1. Karin

  Så god!! Jag finhackade rödlöken, ersatte hälften av broccolin med blomkål samt hade i lite currypulver på slutet. Serverade den med gurkmeje-kokt bulgur, mums!!😋

 2. Emelie

  Hur olika är grön, gul och röd currypasta? Kan man tex byta ut grön mot röd? Eller kan man ersätta grön currypasta med någonting annat?

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Currypastorna har lite olika innehåll så byter du ut den gröna mot den röda kommer du få en annan smak på grytan. Dock tror jag att röd currypasta fungerar fint till denna gryta då det generellt smakar bra ihop med kokosmjölk och grönsaker. Gul currypasta har jag inte testat 🙂

 3. Alice Ågstrand

  Jättegott!! Är lite mesig med stark mat så hade i hälften så mycket currypasta, det blev lagom!!

 4. Annelie Jacobsson

  Jättegod gryta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.