Grönkålscrêpes på bovetemjöl

Grönkålscrêpes på bovetemjöl

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 30 min
co2 0.3 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Jag har helt fått dille på det här det senaste. Bovetecrêpes med grönkålsfyllning. Det är SÅ gott! Just bovetet gör att det blir liksom lite matigare och får en lite grövre smak. Men du kan självklart använda vetemjöl om du vill!
Perfekta att ta med till utflykten. Går såklart lika bra att njuta av hemma.

Tillagning

Blanda bovetemjöl, havredryck (eller annan valfri mjölkdryck) och en nypa salt i en bunke. Tillsätt äggen och blanda. Sätt på en stekpanna på medelhög till hög värme och börja stek crepes i olja.

Under tiden du steker:
Ta bort bladen från grönkålen och hacka grönkålsbladen och champinjoner grovt. Ps. Spara grönkålsstjälkarna (jättegoda att ugnsrosta eller använda till wok t ex) Skala och hacka vitlök fint. Stek på medelvärme i olja och soja tills allt mjuknat. Tillsätt havregrädde och låt stå.

När crepsen är klara: lägg fyllningen på crepsen och rulla.

Vill du göra veganska?
Då kan du låta förhållandet mellan mjölkdryck och bovete vara 1,5:1. Alltså lite mer mjöl än här. Men för att få fler så behöver du addera upp mjölkdrycken lite ex. 6 dl mjölkdryck och 4 dl bovetemjöl.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.3 / 5. Antal röster 6

Inga betyg ännu

4 Kommentarer

 1. Husmannen

  Sjukt gott! Gör mina utan ägg och tycker de blir de bästa veganpannkakor jag någonsin gjort. Föredrar att skippa havregrädden.. tar istället med lite lök och chilli när jag steker. får inte nog av dem, tack!! 🙂

 2. Nina

  Tack för ett suveränt recept! Detta kan man också lätt experimentera med själv, ska lägga till i lite knaperstekta bacon nästa gång.

 3. Anna

  Ganska schysst i smaken, men jag undrar ärligt hur fyllningen ska räcka till fyra portioner? Blir extremt lite fyllning i förhållande till crêpesen. Fick din bok och det stod som ett recept för en dag, ska man då stå sig på 25g champinjoner, 25g grönkål + en halv matsked grädde?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   När jag gjorde detta recept från början var det på en liten stekpanna, vilket ger ganska små crepes, men om man använder en stor stekpanna blir det kanske för fjuttigt.. Har också lagat detta recept flera gånger utomhus på stormkök och det blir för kladdigt med mer fyllning (tycker jag). Kan hålla med om att det inte är det mest matiga recept jag gjort, men det som jag skulle säga är det matiga i det här receptet är ju själva smeten och inte svampen eller grönkålen. Vill du göra den mer matig är det nog gott att blanda ner vita bönor i såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!