Grönsaksbars med jalapeno och majs

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 25 min
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Ibland kommer jag in i perioder när jag vill prova en rätt i väldigt många olika former. Förra året var jag inne en pirogperiod, vilket resulterade i ganska många olika piroger (sök på pirog för att få upp alla) och nu verkar grönsaksbars blivit mitt nästa.  prova-allt-objekt. Igår provade jag en variant som är klart inspirerade av dessa majsfritters. Det blev mycket gott! Och rätt starkt, så reglera styrkan med mängden jalapenos.

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Tina majsen. Riv morot och ost grovt. Mixa kikärtorna med en blender eller stavmixer till en slät smet. Hacka jalepenos fint.

Blanda ihop kikärtssmeten med riven morot, ost, majs, smulad buljong, jalapeno och spiskummin. Det ska bli en fast, jämn klump. Blir den lös kan du tillsätta lite mjöl eller havregryn för att få den fastare.

Forma till bars eller puckar. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna (de är lite mjuka när det är precis nygräddade och behöver svalna för att bli fasta)

Är direkt eller förvara i kyl eller frys in dina grönsaksbars.

Vegansk variant

Använd en växtbaserad ost.

1 Kommentar

  1. Ida

    Magiska! Otroligt gott! Har gammal ugn så fick köra dem lite längre då jag ville ha lite yta på dem. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!