Jordnötssalsa- gryta med massor av jordnötter

Tid 40 min
9 kr/portion
0.4 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här såsen bjöd en kompis på under en midsommar när vi grillade, och den gjorde supersuccé. Så jag gjorde helt enkelt en rip off på den ? Här har jag lagt till bönor för att göra den mer matig och serverat med ris. Vill du inte äta den som helrätt kan jag verkligen rekommendera den som grilltillbehör.

Tillagning

Koka riset enligt anvisningar på paketet.

Hacka gul lök och vitlök. Stek löken i olja, låt curry och paprikapulver fräsa med. Fräs på medelvärme till löken är blank och mjuk. Slå på krossade tomater och smula ned buljongtärningen. Lägg i vinäger. Lägg i jordnötterna. Lägg i sambal oelek efter smak. Låt grytan puttra i 20-25 minuter.

Lägg i de kokta kidneybönorna och låt bli mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Servera med riset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.