Jordnötssalsa- gryta med massor av jordnötter

Tid 40 min
9 kr/portion
0.4 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här såsen bjöd en kompis på under en midsommar när vi grillade, och den gjorde supersuccé. Så jag gjorde helt enkelt en rip off på den ? Här har jag lagt till bönor för att göra den mer matig och serverat med ris. Vill du inte äta den som helrätt kan jag verkligen rekommendera den som grilltillbehör.

Tillagning

Koka riset enligt anvisningar på paketet.

Hacka gul lök och vitlök. Stek löken i olja, låt curry och paprikapulver fräsa med. Fräs på medelvärme till löken är blank och mjuk. Slå på krossade tomater och smula ned buljongtärningen. Lägg i vinäger. Lägg i jordnötterna. Lägg i sambal oelek efter smak. Låt grytan puttra i 20-25 minuter.

Lägg i de kokta kidneybönorna och låt bli mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Servera med riset.

4 Kommentarer

 1. Maria Andersen

  Hejsa,
  Når du skriver jordnötter – det så ristede saltede – eller er det naturel?
  Bedste hilsner
  Maria

 2. Pascal

  Det var gott, tack för recept!
  Jag tog osaltade jordnötter, och åt vitkål till istället för ris.

 3. Yvonne

  Jag åt saltade nötter i bare istället och det var mycket gott. Tack för tips!!!!

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Toppen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kurs (fullbokad) – För snåljåpar & planetälskare

Hösten 2020 kommer vi öppna upp för en liten grupp att gå kurs med oss här i Göteborg! 5 tillfällen á 3 timmar fördelande över 10 veckor.

Läs mer här

Staycheappodden

Portionen Under Tian har blivit med podd! Vi, Hanna & Johanna, kommer vrida och vända och prata om allt som har med #staycheap att göra. Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.