Kåldolmar med belugafyllning och tomatsås

Tid 60 min
9 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En vegansk variant på kåldolmar med krossade tomater som får agera sås. Smarrigt som det är eller med ytterligare tillbehör så som potatis eller havreris.

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka spannmål och belugalinser i rikligt med saltat vatten i separata kastruller enligt tid på förpackningen. Häll av i durkslag när de är genomkokta.

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek på medelvärme tills de mjuknar. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, buljong och örter, rör om och riv ner morötterna i pannan. Stek i ett par minuter för att sedan blanda ihop spannmål, belugalinser och morotsblandningen i en bunke.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Om du kommer att använda hela vitkålshuvudet: skär av roten på vitkålen och låt den koka i ett par minuter i vattnet tills att bladen börjar ramla av huvudet. Om du endast ska använda 10-14 blad: pilla försiktigt av dem och låt koka ett par minuter i vattnet. Ta upp bladen och låt dem svalna.

Ta fram en ugnsfast form, lägg en klick fyllning i ett vitkålsblad och rulla ihop det till ett litet paket som du sedan lägger i formen. Fortsätt tills fyllningen och bladen är slut. Häll över de krossade tomaterna och toppa med salt och peppar. Grädda 25 minuter i mitten av ugnen.

Servera som de är eller med ytterligare spannmål/potatis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Portionen Under Tian – ÄTA UTE! Nu kan du förhandsbeställa ett signerat exemplar av Hanna Olvenmarks tredje bok!

Staycheappodden

’Avsnitt 21 – Peppade på 2021’

Vi sparkar igång 2021 med en till utomhuspodd i vackert vinterlandskap nära Hannas stuga. Vi pratar om våra avslut på 2020 och blickar framåt mot året som precis börjat. Vad vill vi göra mer av? Vilka vanor vill vi ta med oss i det nya året?

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.