Kall mannagrynsgröt med blåbärstopping

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Höst
Vinter
Tid 20 min
10 kr/portion
0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Nu har vi varit ute på utefrulle igen! Den här gången kände vi att det var dags att prova något nytt med mannagryn, och detta är klockrent att förbereda kvällen innan. Blåbärskompotten blir också riktigt god, så missa inte den.

Tillagning

Koka upp mjölkdrycken salt i en kastrull. Vispa i mannagrynen under omrörning. Låt gröten koka på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.

Gör blåbärstoppingen:
Krossa kardemummakärnor i en mortel eller med en sked. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Ta ur lagerbladen.

Antingen serverar du mannagrynsgröten direkt med blåbärstoppingen eller så ställer du in den i kylen. Du kan preppa i burkar direkt. Låt gärna mannagrynsgröten ha stelnat och blåbärstoppingen ha svalnat innan du lägger över blåbärstoppingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 23 – Jobbigt att prata pengar?’

Vi ägnar hela avsnittet åt att prata pengar. Kanske främst för att vi tycker att vi måste våga prata mer om pengar och vår relation till dem. Vi kommer in på hur vår egen relation till pengar och sparande/spenderande sett ut, samt buffertar och lite annat som rör ämnet.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.

Klicka hem 300-kronorsveckorna direkt via mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 vid köp över 750 kr samt fri frakt och 75 kr i rabatt som befintlig kund när du använder koden UNDERTIAN75. *Denna tjänst är ett betalt samarbete med mat.se. Alla 300-kronorsveckor hittar du här.