Kall mannagrynsgröt med blåbärstopping

Kall mannagrynsgröt med blåbärstopping

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår Vår
Sommar Sommar
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 20 min
co2 0.1 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Nu har vi varit ute på utefrulle igen! Den här gången kände vi att det var dags att prova något nytt med mannagryn, och detta är klockrent att förbereda kvällen innan. Blåbärskompotten blir också riktigt god, så missa inte den.

Tillagning

Koka upp mjölkdrycken salt i en kastrull. Vispa i mannagrynen under omrörning. Låt gröten koka på svag värme i ca 5 minuter. Ställ åt sidan.

Gör blåbärstoppingen:
Krossa kardemummakärnor i en mortel eller med en sked. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 10 minuter. Ta ur lagerbladen.

Antingen serverar du mannagrynsgröten direkt med blåbärstoppingen eller så ställer du in den i kylen. Du kan preppa i burkar direkt. Låt gärna mannagrynsgröten ha stelnat och blåbärstoppingen ha svalnat innan du lägger över blåbärstoppingen.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 3.7 / 5. Antal röster 6

Inga betyg ännu

1 Kommentar

  1. Hanna

    Hej! Vilket bra tips på hur man kan använda mannagryn på annat sätt än till just gröt. Jag tyckte den kalla gröten blev lite väl stabbig, så kommer nog ha i mindre gryn nästa gång.
    Var inte helt förtjust i lagerbladen i kompotten, men bra tips ändå på hur man kan använda dem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!