Kikärtsgryta med pumpa, kokos och garam masala

Kikärtsgryta med pumpa, kokos och garam masala

Vår Sommar Höst Vinter
Receptet passar extra bra under årstiderna:
Höst Höst
Vinter Vinter
Tid 45 min
co2 0.3 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med Plate Impact och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Den här grytan är SÅ god! När löken får bli riktigt mjuk och blandas med tomatpuré och massa goda kryddor blir det verkligen mums! Dessutom – ugnsrostad pumpa! Går att äta som den är eller som här, i själva grytan. Tillbehör kan du variera, här har vi valt matvete, det blir nog lika gott med någon typ av ris eller naanbröd.

 

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär pumpan i mindre bitar, ca 2 x 2 cm eller mindre. Lägg på en plåt eller ugnsfast form och ringla över olja och salt. Rör runt så att pumpan täcks i oljan och grädda sedan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Efter halva tiden, rör om så att pumpan blir rostad på flera sidor, sänk eventuellt värmen till 175 grader om den börjar få för mycket färg.

Skala och finhacka rödlöken. Stek på medelvärme i en stor panna tills den blivit riktigt mjuk, ca 15 minuter. Den ska inte brännas vid utan bli mjuk och glansig.

Under tiden kan du tillaga matvetet enligt förpackningen.

Riv vitlök och ingefära. Lägg ner i pannan med lök och låt steka med i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och stek i ytterligare fem minuter, rör om ett par gånger. Tillsätt sedan kryddorna och salt. Rör om och häll över kokosmjölk och vatten, koka upp och lått småputtra i några minuter. Tillsätt sedan kikärtorna och låt dem bli varma innan du stänger av plattan och ställer pannan åt sidan.

När pumpan är klar vänder du ner den i kikärtsgrytan. Servera med matvetet och toppa eventuellt med lite koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Genomsnitt 4.2 / 5. Antal röster 38

Inga betyg ännu

1 Kommentar

  1. Beatrice

    Väldigt god och smakrik rätt!! Enkel att göra och smakade mycket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FÖRHANDSBOKA SIGNERAT EX av Mellanmålen – recept och tips för en enklare vardag

Nu kan du förhandsbeställa ett signerat ex av MELLANMÅLEN – Recept och tips för en enklare vardag