Kokos- och morotssoppa

Tid 30 min
8 kr/portion
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Detta är så gott! En riktigt krämig soppa, som serveras med en mix på rostade solroskärnor och kokosflingor.

Tillagning

Skär morötter och lök grovt. Hetta upp en gryta, fräs morötter, gul lök, curry i olja i ca 5 minuter. Se till så att det inte bränns, rör runt då och då.

Hacka chili, vitlök, riv ingefära och lägg i grytan. Låt fräsa ytterligare 5 min, rör runt. Häll på kokosmjölk, vatten och lägg i buljongtärningen samt sweet chilisåsen. Låt puttra i ca 15 minuter (morötterna ska bli mjuka, känn efter med en sticka eller gaffel) Mixa till en helt slät soppa.

Hetta upp en stekpanna och rosta solroskärnorna och kokosflingorna till de får färg.

Servera till soppan, gärna tillsammans med ett gott bröd.

8 Kommentarer

 1. Daniel

  Ser supergott ut! Skulle gärna pröva att laga, men vill ge dig chansen att fixa till receptet först. Anar att det blivit en burk kokosmjölk för mycket där den ena tagit sweet chilisåsens plats?

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Daniel!

   Tack för skarpa ögon, det är fixat nu 🙂

   /Hanna

 2. Anna Fredriksson

  Hej Hanna! Så bra recept och inspirerande insta du har! Jag blir riktigt peppad och har börjat laga med vego, och kör mycket picnic, länge leve det fina vädret ? Hur mycket sweet chili sås ska man ha, ser ut som att kokosmjölken står två ggr istället för angivelse för sweet chilisås 🙂 tack för bra inspo!

  • hanna

   Hej Anna!

   Tack för fina ord! Och vad kul att du blir peppad 🙂 Det stämmer, kokosmjölken hade smugit sig in två ggr. Korrigerat nu 🙂 tack!

   /Hanna

 3. Ellinor

  Åh jösses vad stark den blev, det borde ha stått en LITEN röd chili ? Men det blev gott ändå!

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Haha, ojdå! Ja chili kan verkligen variera i styrka. Vill man så kan man smaka lite på den innan. Är den superstark kan man ta lite mindre och inte så stark lite mer 🙂 Men bra att det blev gott ändå!

 4. Elin

  Hej! Denna var fantastiskt god!! Denna kommer jag att laga fler gånger. Och jag fick ut 6 portioner istället för 4. Men beror nog på att jag spädde ut min med mer vatten, den blev för tjock först för min smak. Och sen så äter alla olika mycket också. Men 5 av 5 ??

  • Hanna @ Portionen Under Tian

   Hej Elin, så roligt att du gillade den. Och bonus med extra portioner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NYHET! Klicka hem 300-kronorsveckan direkt via mat.se

*denna tjänst är ett betalt samarbete med Mat.se

Nu är det ännu enklare att köpa hem alla ingredienser till den senaste 300-kronorsveckan online! Vi har fyllt en varukorg hos mat.se som innehåller allt du behöver. Just nu får du dessutom som ny kund hos mat.se 200 kr i rabatt när du uppger rabattkoden UNDERTIAN200 (plus ytterligare 100 kr på ditt andra köp och ytterligare 100 kr vid ditt tredje köp – alltså totalt 400 kr i rabatt som ny kund)

Vill du ha mer inspiration till klimatsmart, billig och god mat? Spana in våra böcker.

Hanna Olvenmark, grundaren till Portionen Under Tian, har släppt två kokböcker med mängder av recept som är bra för dig, din plånbok och planeten. Den första boken ger dig en intro till hela konceptet medans den andra är en fördjupning i hur vi kan äta mer i säsong.