Krämig grönkål, svamp och bönsås med grönpeppar

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Höst
Vinter
Tid 30 min
10 kr/portion
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

Detta är en superenkel och riktigt snabblagad rätt som passar perfekt på hösten! Lika god att göra hemma som ute på stormköket, då är det bara att preppa matvetet hemma så går det snabbare väl på plats. Grönpeppar ger en god och speciell smak – har man ingen hemma kan man ersätta den med halva mängden grovmalen svartpeppar istället.

Tillagning

Koka upp matvetet tillsammans med buljontärningen i rikligt med vatten. Låt koka till matvetet är klart, ca 10 min.

Skala och finhacka under tiden vitlök och lök. Stek mjuk i olja på medelvärme. Krossa eller finhacka grönpepparn, skär champinjoner och grönkål i mindre bitar. Häll i grönpeppar, champinjoner och grönkål i stekpannan och stek mjuk tillsammans med löken. Häll sedan i grädde och soja. Rör om och låt koka upp. Tillsätt tillsist de kokta vita bönorna och smaka av med salt eller soja.

Servera matvetet med grönpepparsåsen.

1 Kommentar

  1. Roos

    Supergod och enkel vardagsrätt! Denna kommer lagas ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!

Staycheappodden

’Avsnitt 24 – Hållbar mat från havet’

Efter att ha hört Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap på institutionen för biologi och bioteknik på Chalmers, föreläsa om hållbar mat från havet kontaktade vi henne för att själva fylla på med kunskap i ämnet. Vi intervjuar henne och kommer bland annat in på vad vi kanske bör äta lite mindre av, samt sill och musslor, som vi faktiskt skulle kunna äta betydligt mer av. Fyllda av ny kunskap och inspiration fick också vår vän och kock Viktor Hedvall gästa oss och inspirera till vad vi kan laga av dessa råvaror.

Du hittar oss där poddar finns under namnet ’Staycheappodden’. Lyssna på senaste avsnittet här.