Krämig pasta med kronärtskocka, citron och persilja

Receptet passar extra bra under årstiderna:
Vår
Sommar
Tid 30 min
0.2 kg CO2e
Utsläppsberäkningen är gjord i samarbete med CarbonCloud och visar antal kilo koldioxidekvivalenter en portion släpper ut.

En smarrig och busenkel pasta som går lite bra att laga hemma som ute på stormköket. Variera mellan fryst eller färsk persilja beroende på när på året du lagar den. Ät och njut!

Tillagning

Koka upp vatten och koka pastan al dente.

Under tiden:
Strimla lök och finhacka vitlöken. Skär kronärtskockan i mindre bitar och finhacka persiljan om du använder färsk. Stek lök och vitlök i lite olja på medelvärme tills de mjuknar något. Lägg i kronärtskockan och fraichen, rör om och låt koka upp. Tillsätt de kokta vita bönorna och låt dem bli varma, rör ner persiljan. Ställ åt sidan och riv ner citronskal och lite citronsaft efter smak.

Servera tillsammans med pastan och toppa med nymalen svartpeppar.

3 Kommentarer

 1. Gülay

  Jag tycker att när ni skriver kronärtskocka på ett recept då ska ni benämna om det är kronärtskocka i olja eller i vatten. Det är stor skillnad på smak. Ja på denna recept vilken sort är det? Ni lär inte svara fattar inte varför jag frågar:))

  • Johanna @ Portionen Under Tian

   Hej, i detta recept är det kronärtskocka i vatten, vilket du kan anta att det är om vi inte skriver ut att det är i olja 🙂 Hoppas du tycker om receptet!

 2. Caroline

  Så supergod och enkel rätt😋 Den kommer vi göra många gånger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Inspireras till fler vardagsäventyr med maten som sällskap genom Hannas tredje bok: Portionen Under Tian – ÄTA UTE!